2014-10-13 10:30:30
Φωτογραφία για Τουρκικές Προκλήσεις στην Κύπρο - Αεροσκάφη πετούν πολύ κοντά σε σπίτια στο Καϊμακλί
Του Γιάννη Σελινόπουλου

Συνεχίζονται οι βάρδιες των Τούρκων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με τον υπουργό Άμυνας να δηλώνει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τα δέοντα μέτρα. Τι κατήγγειλαν στην Αστυνομία πολίτες που διαμένουν στην Παλουριώτισσα και στο Καϊμακλί για τα αεροσκάφη που προσεγγίζουν το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης ήταν στο στούντιο ΑΝΤΕΝΝΑ, και μίλησε για τις καταγγελίες για τις πολύ χαμηλές πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών πάνω από τις ελεύθερες περιοχές κοντά στο Καϊμακλί. Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού στο βίντεο. 

  

Τις περιπολίες του σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από το γεωτρύπανο της Ενι-Κογκάς στοι οικόπεδο 9 συνέχισε και σήμερα με σταθερό ρυθμό η τουρκική φρεγάτα Γκελιμπολού, η οποία αντικατέστησε προχθές την τουρκική φρεγάτα Μπάφρα που κατέπλευσε στο παράνομο λιμάνι Αμμοχώστου. Στην ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.


 Συγκεκριμένα ο κ. Φωκαϊδης δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα, προβαίνει σε κινήσεις, άλλες ανακοινώνονται άλλες δεν ανακοινώνονται, προκειμένου να αναχαιτιστεί η τουρκική προκλητικότητα».

Είπε επίσης ότι σε μια περίοδο που η διεθνής κοινότητα συντασσόμενη γύρω από αρχές και το διεθνές δίκαιο αναζητεί τρόπους να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις στο θέμα της ασφάλειας, ανάλογες συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αλλά και ότι αυτό που έχει σημασία είναι η Κύπρος να παραμένει προσηλωμένη στη συνέχιση του ενεργειακού σχεδιασμού.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε επίσης ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Κοινοπραξία Ενι Κογκάς συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες της.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, θέμα τουρκικών προκλήσεων πιθανόν να έχει προκύψει και στον αέρα. Πολίτες που διαμένουν στις περιοχές της Παλουριώτισσας και του Καϊμακλίου, που βρίσκονται πολύ κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν, κατήγγειλαν στην Αστυνομία, ότι τα αεροσκάφη που απογειώνονται ή προσγειώνονται σε αυτό, πλέον πετούν σχεδόν πάνω από τα σπίτια τους και σε σχετικά μικρό ύψος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία διαβίβασε τα παράπονα στις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας, οι οποίες και τις διερευνούν.

Νωρίτερα- Η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα και προβαίνει σε κινήσεις για τουρκικές προκλήσεις

Δηλώσεις Υπουργού Άμυνας

Να συνεχιστούν οι εργασίες της ENYΜεταβαίνει στην Αθήνα ο Κασουλίδης - Συντονισμός ενεργειών για τις τουρκικές προκλήσεις

 Η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα και προβαίνει σε κινήσεις, άλλες ανακοινώνονται άλλες δεν ανακοινώνονται, προκειμένου να αναχαιτιστεί η τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Δηλώσεις Υπουργού Άμυνας

Σε δηλώσεις μετά από μνημόσυνο του πρώην ΥΠΑΜ Τάσου Μητσόπουλου, που διοργάνωσε η μαρωνίτικη κοινότητα, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι “σε μια περίοδο που η διεθνής κοινότητα συντασσόμενη γύρω από αρχές και το διεθνές δίκαιο αναζητεί τρόπους να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις στο θέμα της ασφάλειας, όπως είναι η διεθνής τρομοκρατία και η έξαρση του φονταμενταλισμού, ανάλογες συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές”.

“Αυτό που έχει σημασία είναι εμείς να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην συνέχιση του ενεργειακού μας σχεδιασμού, να προχωρήσει όπως προχωρά, να παραμείνουμε δηλαδή με ψυχραιμία και ορθοφροσύνη στην υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων και να μην παρασυρθούμε μέσα από τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές σε μια λογική έντασης μέσα στην ΑΟΖ που στόχο έχουν να μας εκτρέψουν από αυτό το οποίο επιδιώκουμε”, είπε

Να συνεχιστούν οι εργασίες της ENY

Πρόσθεσε ότι “αυτό που έχει σημασία” είναι ότι η κοινοπραξία ENY – KONGAS συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες της.

Αναφερόμενος στον Τάσο Μητσόπουλο είπε ότι “ήταν μια μεγάλη φυσιογνωμία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και νομίζω ότι έχασε ο τόπος από την απώλειά του”.

Ανέφερε ότι ήταν “πρότυπο μεγάλου ανδρός και μεγάλου ανθρώπου, πρότυπο τιμιότητας, ειλικρίνειας και ανθρωπιάς, ειδικά σε μια εποχή που η πολιτική δοκιμάζεται τόσο έντονα, έχουμε ανάγκη από πρότυπα όπως ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος”.

Ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι “όσοι γνώρισαν τον Τάσο Μητσόπουλο από κοντά ήξεραν ότι είχε ένα μοναδικό γνώμονα, να υπηρετήσει τα κοινά, τον πολίτη, την κοινωνία την πατρίδα του”. 

“Δεν ζητούσε να πάρει από την πολιτική αλλά μόνο να δώσει, έτσι μπήκε στην πολιτική και έτσι έφυγε”, είπε καταλήγοντας

Μεταβαίνει στην Αθήνα ο Κασουλίδης - Συντονισμός ενεργειών για τις τουρκικές προκλήσεις

Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας για συντονισμό ενεργειών και δράσεων προς αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ