2014-10-15 10:51:00
Φωτογραφία για Πάτρα: Έκλαψε πάνω στο Ευαγγέλιο - Συγκλονιστική στιγμή στη δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία
Μεγάλη συναισθηματική φόρτιση επικράτησε χθες στη δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2007. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων, ενώ δάκρυα ανακούφισης πλημμύρισαν τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων Νίκο Μιχαλόπουλο, κατά την απολογία του. Ο πυροσβέστης είπε ότι ο ίδιος από την πλευρά του είχε δώσει τις σωστές εντολές στο πυροσβεστικό όχημα για τον τρόπο που θα προσέγγιζε την πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι.

Υποστήριξε όμως ότι οι πυροσβέστες ενδεχομένως δεν είχαν ακούσει τις υποδείξεις του ή είχαν τηλεφωνήσει σε κατοίκους της περιοχής, που τους είχαν υποδείξει άλλη διαδρομή.

Ο Εισαγγελέας του επεσήμανε ότι συμμεριζόταν το βάρος της ευθύνης και ανέφερε ότι επρόκειτο να ζητήσει την απαλλαγή του, μόλις ολοκλήρωνε την απολογία του.

Τότε ο κατηγορούμενος πλησίασε στο έδρανο όπου ήταν τοποθετημένο το Ευαγγέλιο, το ακούμπησε με το μάγουλό του και άρχισε να κλαίει με λυγμούς, όπως επισημαίνει η Πελοπόννησος.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη των τεσσάρων από τους πέντε κατηγορούμενους και την απαλλαγή του πέμπτου, ενώ ήταν πολύ σκληρός με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα πρότεινε: Την καταδίκη του τότε Νομάρχη Χαράλαμπου Καφύρα και του πρώην Δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, του δασοφύλακα Μίνθης Παναγιώτη Τσούρα και της ηλικιωμένης Σοφίας Νικολοπούλου, από το Παλαιοχώρι, απ' όπου είχε ξεκινήσει η φωτιά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ