2014-10-16 09:52:09
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της ΕΕ
 H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να αποδεχθεί την παραίτηση που υπέβαλε η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Καταναλωτών (SANCO), η Ιταλίδα Πάολα Τεστόρι Κότζι, η οποία κατηγορείται ότι «δεν τήρησε τους κανόνες» σε μια πρόσκληση υποβολής προσφορών.

Η έρευνα που διεξήχθη «δεν κατέδειξε διάπραξη δωροδοκίας ούτε αξιόποινων πράξεων» και «οι προσαπτόμενες ενέργειες δεν είχαν καμία οικονομική επίπτωση» διευκρίνισε ο Άντονι Γκράβιλι, εκπρόσωπος τύπου για τον τομέα των ανθρωπίνων πόρων στην Κομισιόν.

«Πρόκειται για μία περίπτωση μη σεβασμού των εσωτερικών διαδικασιών. Η Τεστόρι έλαβε η ίδια μέτρα όταν κατάλαβε το λάθος της και ακύρωσε τη διαδικασία. Ανέλαβε την ευθύνη της και υπέβαλε την παραίτησή της» εξήγησε ο ίδιος.

«Η Τεστόρι, 61 ετών, έχει μια υποδειγματική καριέρα διάρκειας 32 ετών στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όμως ο κανόνας είναι να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή στην περίπτωση μη τήρησης των κανονισμών και των εσωτερικών διαδικασιών, που έχουν θεσπιστεί προκειμένου να διασφαλίσουμε ίσους όρους σε κάθε συμμετέχοντα σε μια πρόσκληση υποβολής προσφορών» υπογράμμισε ο ίδιος.


Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή η Τεστόρι Γκότσι είχε τηλεφωνήσει η ίδια στους υπευθύνους μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης προκειμένου να τους ενημερώσει για την προκήρυξη πρόσκλησης υποβολής προσφορών που αφορούσε μια σύμβαση ύψους 100.000 ευρώ για τη διεξαγωγή μιας έρευνας για τον διατροφή το 2012.

Αυτό το παράπτωμα «που διαπράχθηκε δημοσίως, ενώπιον συναδέλφων», καταγγέλθηκε και μία έρευνα ανατέθηκε στο γραφείο OLAF, το γραφείο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, «το οποίο κατέληξε στην απουσία οποιασδήποτε διάπραξης δωροδοκίας» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου, η κυρία Τεστόρι Γκότσι υπέβαλε την παραίτησή της η οποία έγινε εντέλει δεκτή σήμερα, διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ