2014-10-16 17:28:59
Φωτογραφία για Φωτό και Βίντεο από την εκδήλωση της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση-ενημέρωση που διοργάνωσε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παραβρέθηκε πλήθος Στρατιωτικών εν ενεργεία αλλά και αποστράτων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας, που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ενημέρωση που τους έγινε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Αφού υπήρξε μία ενημέρωση για την Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Ανέστης Τσουκαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία των Ενώσεων Στρατιωτικών αλλά και της Π.Ο.Ε.Σ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δικηγόρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος ο οποίος ανέλυσε πλήρως στους παραβρισκόμενους την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο Ν.4093/2012 (μνημόνιο ΙΙΙ), που επέφερε τις δραματικές για το προσωπικό περικοπές του μισθού. Μίλησε για το πώς «πέτυχαν» οι Ενώσεις Στρατιωτικών αυτή την απόφαση, αλλά και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, εφόσον η κυβέρνηση δεν υλοποιεί πλήρως την απόφαση.


Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε πλήρως όλες τις επόμενες νομικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστούν οι στρατιωτικοί, καθώς επίσης ανέλυσε όλες τις παραμέτρους των αγωγών και της υπόθεσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους, με την συζήτηση να ξεκινάει από την απόφαση του ΣτΕ και τις αγωγές, αλλά σύντομα να διευρύνεται και να καλύπτει όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Ευόσμου για την παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τα Σωματεία και τις Ενώσεις Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας που παραβρέθηκαν στην ενημέρωση, καθώς επίσης και όλους τους συναδέλφους που τίμησαν την Ένωση μας με την παρουσία τους.

 

 

 

ΠΗΓΗ: http://espekm.gr/home/?p=1669
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ