2014-10-16 18:49:08
Φωτογραφία για Εισαγγελέας: Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή
Έμμεση απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι η Δικαιοσύνη ποινικοποίησε την ιδεολογία... της Χρυσής Αυγής -επιχείρημα που προβάλλουν συχνά τα μέλη του ναζιστικού κόμματος- δίνει ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, μέσα από την 700 σελίδων πρότασή του, με την οποία ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη οι 70, από τους 85 συνολικά κατηγορούμενους -ανάμεσά τους και οι 18 κατηγορούμενοι βουλευτές.

Ο εισαγγελέας αναφέρει κατ' αρχάς ότι «δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί νόμιμο πολιτικό κόμμα η ένωση προσώπων ή η οργάνωση, η οποία, υπό το μανδύα του πολιτικού κόμματος, επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας οποιουδήποτε πολίτη, με πραγματικό σκοπό την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και την περαιτέρω διασάλευση της Δημόσιας Τάξης. Στην περίπτωση αυτή, η λειτουργία ενός τέτοιου κόμματος δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει την οποιανδήποτε προσβολή, διακινδύνευση ή βλάβη των έννομων αγαθών των πολιτών, αλλά και των εννόμων συμφερόντων του Κράτους».


Και στη συνέχεια ξεκαθαρίζει: «Η ιδεολογία αυτή των ηγετικών στελεχών, οπαδών και φίλων του εν λόγω πολιτικού κόμματος ασφαλώς είναι ποινικά αδιάφορη. Αναφέρεται όμως ιστορικά και μόνο, καθόσον οι προαναφερόμενοι επεδίωξαν να την επιβάλλουν δια βίαιων μέσων και μεθόδων σε όσους ήταν προδήλως ιδεολογικά αντίθετοι ή στοχοποιημένοι με βάση κριτήρια της ιδεολογίας αυτής».

Μάλιστα, κατά τον εισαγγελικό λειτουργό: «Είναι αδιάφορο, αν τα μέλη της έχουν ή όχι κομματική ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα και δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί ότι, αν κάποιος δεν είναι μέλος ενός πολιτικού κόμματος, κατά τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστατικού του, δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εκκολάφθηκε στους κόλπους του και δραστηριοποιείται υπό την κάλυψή του». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ