2014-10-16 20:28:55
Φωτογραφία για Οι απίστευτες μετατροπές που θέλει να κάνει ο Πλατινί στο ποδόσφαιρο - Η λευκή κάρτα και οι 5 αλλαγές
Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές στο ποδόσφαιρο εάν ο Μισέλ Πλατινί εφαρμόσει τις ιδέες που παρέθεσε στο γαλλικό βιβλίο, το οποίο... κυκλοφόρησε την Πέμπτη με τίτλο: "Μιλάμε για ποδόσφαιρο"

Σύμφωνα με την άποψη που καταθέτει ο Μισέλ Πλατινί στο "Parlons Football", υπερασπίζεται το δικαίωμα των ποδοσφαιρικών ομάδων να κάνουν πέντε αλλαγές, αντί των τριών που ισχύουν σήμερα.

"Να μπορούν να κάνουν δύο αλλαγές στο ημίχρονο, διατηρώντας πάντα το δικαίωμα των τριών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το παιχνίδι έτσι δε θα πλήττεται από το μειονέκτημα των διακοπών, αλλά θα υφίσταται κάποιες μετατροπές".

Ο Μισέλ Πλατινί δεν σταματά εκεί και προτείνει μέσω του "Parlons Football" ("Μιλάμε για ποδόσφαιρο"), μεταβολές και στον πειθαρχικό έλεγχο των ποδοσφαιριστών.

"Για να καταπολεμήσουμε την υπάρχουσα μανία των ποδοσφαιριστών να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών, η οποία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας, προτείνω τη δημιουργία μίας λευκής κάρτας, η οποία θα σημαίνει μία προσωρινή αποβολή δέκα λεπτών και παραμονή του τιμωρημένου στον πάγκο. Μην μπερδέψουμε αυτή τη μέθοδο με την κίτρινη κάρτα, η οποία απευθύνεται στα φάουλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης".


Οι καινοτόμες προτάσεις του Μισέλ Πλατινί συνεχίζονται, όσον αφορά τους επόπτες. "Να μπορούν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο εάν χρειαστεί, και να εγκαταλειφθεί το όριο ηλικίας των διαιτητών".

Και τι γίνεται όταν ο τελευταίος αμυντικός κάνει φάουλ; Εξαρτάται που βρίσκεται...:"Εάν είναι μέσα στην περιοχή πρέπει να υποδειχθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Εάν είναι έξω από αυτή, πρέπει να υποδειχθεί φάουλ και να αποβληθεί ο ποδοσφαιριστής". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ