2014-10-17 13:26:41
Φωτογραφία για Και η Γαλλία στο πλευρό της Κύπρου κατά τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ
Την υποστήριξη της Γαλλίας προς στην Κυπριακή Δημοκρατία για «ελεύθερη αξιοποίηση των φυσικών της πόρων», εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ. Σε ερώτημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ πώς τοποθετείται η Γαλλία στα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία, η οποία αμφισβητεί στην Κύπρο το δικαίωμα ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη ( ΑΟΖ) μέσω της κοινοπραξίας ENI-KOGAS, ο κ. Ναντάλ απάντησε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, σχετικά με το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει ελεύθερα τους φυσικούς της πόρους».

 

Και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση που υπάρξει διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, πράγμα που ευχόμαστε, σύμφωνα με τις παραμέτρους που συμφωνήθηκαν με τα Ηνωμένα Εθνη, θα υπάρξει μια δίκαιη κατανομή των ωφελημάτων των φυσικών πόρων της νήσου».

 

Ο κ. Ναντάλ αναφέρθηκε στη συνέχεια στην κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου που είχε δημιουργήσει μια «δυναμική» και κάλεσε τα δύο μέρη «να απόσχουν από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

 

«Είναι σημαντικό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, «να αποκατασταθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, που να επιτρέψει τη σύντομη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

 

Έκλεισε δε λέγοντας ότι «η Γαλλία ανανεώνει την υποστήριξή της στον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών Espen Barth Eide».

Σημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ