2014-10-17 23:00:05
Φωτογραφία για Δήλωση Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Χανίων
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο Χανίων, που ανέλαβε εδώ και ένα μήνα τα καθήκοντά του και να του ευχηθώ μαζί με τους συνεργάτες μου καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Είναι σημαντικό ότι ένας νέος άνθρωπος αναλαμβάνει τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης στα Χανιά. Εμείς, θα είμαστε κοντά στην προσπάθειά του.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά πράγματα για το Δήμο Χανίων, για την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν τα Χανιά

Τον συνεχάρην μαζί με τους πολιτευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα Χανιά και τον βουλευτή Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ για την προσπάθεια την οποία έχει ξεκινήσει για να σταματήσει αυτή η παράνομη διαδικασία πώλησης του αεροδρομίου των Χανίων, της πύλης των Χανίων.

Εμείς δεν είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά η πώληση του αεροδρομίου των Χανίων, χωρίς να ληφθεί υπόψη η τοπική αυτοδιοίκηση, έχει να κάνει ουσιαστικά με προσπάθειες να απομονωθούν τα Χανιά σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Η ιδιαιτερότητα του αεροδρομίου των Χανίων έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για ποιο λόγο δεν μπορούν να συμπεριλάβουν τα Χανιά στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ των υπόλοιπων αεροδρομίων.


Για το αεροδρόμιο των Χανίων έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ μια πολύ μεγάλη επιδότηση για την επέκταση του  κτιρίου του αεροσταθμού. Το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι συγκεκριμένη η ευρωπαϊκή νομοθεσία που προβλέπει ότι για να μπορέσει να πωληθεί ένα έργο το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, θα πρέπει να έχει παραδοθεί και να έχουν παρέλθει πέντε χρόνια. Άρα η οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης του αεροδρομίου των Χανίων είναι παράνομη. Αν προχωρήσουν σε αυτό, θα έχουν να κάνουν με νομικές διαδικασίες που θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν.

Και επειδή ενημερώνομαι από τον κ. Δήμαρχο ότι υπάρχουν και βουλευτές της συμπολίτευσης οι οποίοι φέρεται να έχουν την αίσθηση ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει η πώληση του αεροδρομίου, παρότι ψήφισαν το νόμο του ΤΑΙΠΕΔ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα τους δώσουμε μια ευκαιρία. Θα συγγράψουμε τροπολογία, ώστε να εξαιρεθεί το αεροδρόμιο των Χανίων από τη πώληση του ΤΑΙΠΕΔ. Όσοι βουλευτές λοιπόν, δεν θέλουν να μείνουν στα λόγια και πράγματι πιστεύουν αυτά τα οποία λένε, δεν έχουν παρά να υπογράψουν αυτή την τροπολογία.

Περιμένω από τον κ. Δήμαρχο και τη νομική υπηρεσία να συνταχθεί η τροπολογία, την οποία εμείς δεσμευόμαστε να καταθέσουμε και νομίζω ότι είναι ένα θέμα αρκετό σημαντικό.

Συζητήσαμε ακόμα για την τουριστική ανάπτυξη. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικά τα βήματα που γίνονται για την ανάπτυξη του τουρισμού και ιδίως σε χώρες εκτός Σένγκεν  με τους Ρώσους και τους Κινέζους τουρίστες να αυξάνονται στην περιοχή και είναι τουρίστες υψηλού εισοδήματος».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε καλέσατε χθες το λαό σε αντίδραση για τους πλειστηριασμούς. Τι ακριβώς εννοούσατε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Να σας πω. Η πρώτη αντίδραση την οποία κάνουμε είναι όταν οι πλειστηριασμοί έρχονται στα ειρηνοδικεία να τους μπλοκάρουμε με την παρουσία των πολιτών, με την παρουσία των συλλόγων που υπάρχουν ανά περιοχή και την παρουσία μελών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μαζί  με άλλα κόμματα και κινήματα. Η αντίσταση, λοιπόν, είναι με τη φυσική μας παρουσία να μην γίνονται οι πλειστηριασμοί.

Να σας πω και λίγα παραπάνω, για να το καταλάβουν και οι εισαγγελείς...

Όταν στις 16 Νοεμβρίου η κυβέρνηση προχωρήσει στη λεγόμενη τραπεζική ενοποίηση και αποφασίσει τα «κόκκινα δάνεια», αντί να δεχθεί το σχέδιο νόμου που καταθέσαμε, να τα στείλει με το αγγλικό δίκαιο στο εξωτερικό, δηλαδή οι κατασχέσεις των σπιτιών να γίνονται με απόφαση των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου, ελπίζοντας ότι δεν θα είμαστε εκεί προκειμένου να αντισταθούμε στη δήμευση ενός σπιτιού, είπα ότι θα μετατρέψουμε την αντιπολίτευση σε αντίσταση.

Θα αντισταθούμε λοιπόν μπροστά στο σπίτι κάθε Έλληνα, ώστε να μην παραδοθεί το σπίτι αυτό στα χέρια των δανειστών, έτσι όπως έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα.

Αν αυτό τους ενοχλεί ως λέξη και θεωρούν ότι καλούμε τον κόσμο σε εξέγερση προκειμένου να προστατεύσει το σπίτι του, η απάντηση είναι καθαρά «ναι». Όπως προβλέπει το Σύνταγμα καλούμε τον ελληνικό λαό να μην παραδώσει το σπίτι του, την πρώτη του κατοικία, σε κανένα δανειστή συνεργαζόμενο με το σημερινό καθεστώς».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ