2014-10-18 12:13:06
Φωτογραφία για Φώτης Αλεξόπουλος: Αρχίζει ο “χορός” των απολύσεων για τους εργαζόμενους των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης (security)
Σύμφωνα με τα νέα στάνταρ που δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους εργαζόμενους των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης  εν συντομία... προσωπικό ασφάλειας ), έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου ώστε να οδηγηθούν στην απόλυση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι .

Μεγάλο θέμα τίθεται το γεγονός, ότι κατά το παρελθόν είχαν προσληφτεί με διαφορετικές συνθήκες από τι σήμερα.

Σήμερα όμως, η Ευρωπαϊκή ένωση απαιτεί σεμινάρια καθώς και γραπτές εξετάσεις σε θέματα δικονομίας για την ανανέωση της άδειας εργασίας, με αποτέλεσμα πολλοί από τους υπάλληλους φύλαξης, οι οποίοι απασχολούνταν πάνω από 15 με 20 έτη σε εταιρείες και ήταν απόφοιτοι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης , με τα νέα Ευρωπαϊκά στάνταρ , να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο από την εργασία τους .

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι παρά το γεγονός ότι οι πιστοποιήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη , στον χώρο των εταιρειών φύλαξης επικρατεί ένα κομφούζιο αφού εργαζόμενοι , αλλά και εταιρείες , πέφτουν έρμαια της κακής πληροφόρησης.


Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί από τους εργαζόμενους αναρωτούνται γιατί θα πρέπει να καταβάλουν το χρηματικό πόσο για τα παράβολα των εξετάσεων από την τσέπη τους , αφού όπως τονίζουν, το σχετικό κονδύλι έχει καλυφτεί από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( ΕΣΠΑ) .

Και από την άλλη μεριά οι εκπρόσωποι των εταιρειών δεν γνωρίζουν επίσημα ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας για την σωστή πιστοποίηση των εργαζόμενων τους .

Πάντως το ζητούμενο είναι, ότι χιλιάδες εργαζόμενοι που είχαν προσληφτεί με απολυτήριο Δημοτικού και Γυμνάσιου κατά το παρελθόν, να είναι αβέβαιη η θετική επιτυχία τους στην δοκιμασία των εξετάσεων , με αποτέλεσμα την έξοδο από την εργασία τους σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή .

Ελπίζω εις χάριν των χιλιάδων οικογενειών που βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία, το αρμόδιο υπουργείο να δει το θέμα με την σωστή διάσταση του και να δώσει μια σωστή και δίκαιη λύση .

Φώτης Αλεξόπουλος, Υπεύθυνος Γραμματέας για Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εργασίας του ΙΝΚΑ / Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ