2014-10-18 14:05:09
Φωτογραφία για Αεράμυνα στο Πεντάγωνο για τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα!
Ειδικό σχέδιο εφαρμόζει η ΕΛΑΣ και άλλες υπηρεσίες Ασφαλείας για να εντοπίσουν τον χειριστή του μικρού Μη Επανδρωμένου Αερο-οχήματος (μίνι-UAV) που πριν από περίπου 22-25 ημέρες αναστάτωσε το ΥΠΕΘΑ στέλνοντας το τηλεκατευθυνόμενό του κατά μήκος της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του στρατοπέδου που στεγάζεται το Υπουργείο Αμυνας, τα Γενικά Επιτελεία και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Η πτήση αυτή - που έγινε απογευματινές ώρες- έχει προβληματίσει τις στρατιωτικές αρχές και φυσικά την ΕΛΑΣ και ερευνάται συστηματικά: Και αυτό παρόλο που νέος, πρόσφατος, συναγερμός που σήμανε για εμφάνιση τηλεκατευθυνόμενου ( ελικοπτέρου) νύχτα πριν λίγες ημέρες, αποδείχθηκε, σύμφωνα με διαβεβαίωση επίσημης πηγής του ΓΕΕΘΑ, ως λανθασμένος και προερχόμενος από ψευδή εντύπωση και λάθος του σκοπού.

Κατα τον τελευταίο συναγερμό ο σκοπός είδε κάποια (6) φωτάκια στον ουρανό πολύ ψηλά και σε συνδυασμό με ήχους ειδοποίησε αρμοδίως..
. Λόγω και της προηγούμενης αναφοράς - που όμως στηριζόταν σε πολύ πιο ''καθαρά'' στοιχεία , μπροστά στα μάτια των σκοπών καθώς η πτήση ήταν κατά μήκος της Λ.Μεσογείων και απόγευμα - σήμανε συναγερμός στο πλαίσιο και το πνεύμα του σχεδίου για . Για αυτό και έφθασε σε επίπεδο υπουργών, Αμυνας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κκ Αβραμόπουλου και Κικίλια. Η αξιολόγηση όμως των ενδείξεων οδήγησε εν συνεχεία σε άρση του συναγερμού, όπως προαναφέραμε.

Αναθέρμανε όμως το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την πρώτη - και υπαρκτή! - εμφάνιση μινι -τηλεκατευθυνόμενου

Που και τι ερευνάται

Το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει, όπως μάθαμε από στρατιωτικές πηγές,πολλές πτυχές μια από τις οποίες είναι έρευνες αστυνομικού τύπου σε συγκεκριμένα ανοιχτά σημεία από τα οποία θα μπορούσε να έχει κάνει τον χειρισμό με την κονσόλα του, ο ''πιλότος'' : Και τέτοιοι είναι ο ανοιχτός χώρος που εκτείνεται από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Γουδή και Κατεχάκη,μικρά άλση στην κάθετο που οδηγεί στου Παπάγου, πάρκινγ μεγάλων καταστημάτων κλπ κλπ... Ακόμα, μεταξύ άλλων, οι έρευνες γίνονται και μέσω συλλογής πληροφοριών για το που μένουν και δραστηριοποιούνται χομπίστες τηλεκατευθυνομένων ( ή και αερομοντελισμού) καθώς δεν αποκλείεται, όπως λένε οι ίδιες πηγές, να πρόκειται για κάποιον χομπίστα που δεν κατάλαβε την - δικαιολογημένη - αναστάτωση που θα προκαλούσε προκάλεσε, λόγω ευαίσθητης περιοχής. Αν είναι κάτι τέτοιο - που όλοι το εύχονται - θα γίνουν οι κατάλληλες συστάσεις. Βεβαίως, όπως προαναφέραμε με βάση τις πηγές μας, οι έρευνες είναι πολύπτυχες.

Εντός και εκτός Πενταγώνου

Παράλληλα με τα διαφορα μετρα εκτος Πενταγώνου από την ΕΛΑΣ κλπ , στρατιωτικοί μας είπαν ότι πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας/φρούρησης του ΓΕΕΘΑ και των Επιτελείων θα έχουν επισημάνει τις πτυχές του θέματος και θα έχουν κάνει τις κατάλληλες ενέργειες στον τομέα ευθύνης τους...

Στα μέτρα λοιπόν που, μεταξύ άλλων ελήφθησαν, από το ΓΕΕΘΑ μέσω του Στρατοπεδάρχη, είναι ειδικές επισημάνσεις και οδηγίες στους σκοπούς υπερυψωμένων φυλακίων, στους αρχιφύλακες βάρδιας κλπ, ενώ προστέθηκαν και κινούμενοι παρατηρητές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ