2014-10-19 08:20:06
Φωτογραφία για Ο κάλπικος γάμος μιας 12χρονης με 37χρονο για καλό σκοπό...[photos]
Το γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία μιας 12χρονης Νορβηγίδας, η οποία αν και ανήλικη, ετοιμαζόταν να παντρευτεί έναν 37χρονο.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε στο blog “theasbryllup”, το οποίο μόλις έκανε την πρεμιέρα του στο ίντερνετ και κατάφερε μέσα σε 24ώρες να γίνει το πιο δημοφιλές ιντερνετικό ανάγνωσμα στη Νορβηγία και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα του κόσμου! Η Τεα πόζαρε στην αγκαλιά του Γκαίρ και μέσα από το blog της περιέγραφε τις προετοιμασίες και τα συναισθήματα πριν από τον πρώτο επίσημο παιδικό γάμο στη χώρα.

Η Δύση-όπως ήταν αναμενόμενο- είχε σοκαριστεί! Οι τηλεφωνικές κλήσεις στην Πρόνοια ήταν εκατοντάδες ενώ στα social media επικράτησε πανδαιμόνιο με το θέμα να εξελίσσεται σε debate. Χρειάστηκαν ελάχιστες ώρες ώστε η πληροφορία να ταξιδέψει σε κάθε άκρη του πλανήτη και η φωτογραφία της πιτσιρίκας να γίνει πρώτο θέμα!

Η απάντηση σε όσους αναρωτήθηκαν πώς ήταν δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια τόσο προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα όπως η Νορβηγία, δόθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση Plan International.

Σαφέστερα, ο γάμος αυτός ήταν μια μυθοπλασία, μέρος της καμπάνιας που διεκδικούσε τη φωνή όλων απέναντι στα 39.000 ανήλικα κορίτσια που κάθε μέρα υποχρεώνονται σε γάμους που ορίζουν οι σκληρές και αρρωστημένες παραδόσεις της χώρας τους.

Η φιλανθρωπική αυτή οργάνωση πέτυχε διαστρεβλώνοντας την αλήθεια να φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της χαμένης αθωότητας και της εκμετάλλευσης των κοριτσιών, ανοίγοντας τη συζήτηση σε μια βάση ανθρώπων που υπό άλλες συνθήκες θα αδιαφορούσαν.

Ο κάλπικος γάμος είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο ΟΗΕ θα συζητούσε για το θέμα των κοριτσιών. Φέτος η ατζέντα του ΟΗΕ επικεντρώνεται στον πόλεμο κατά των γάμων που στερούν την παιδική ηλικία στα χιλιάδες κορίτσια, με τον Μπαν Κι-μουν να δηλώνει: «Aς αφήσουμε τα κορίτσια να ζήσουν σαν κορίτσια και να μεγαλώσουν με ασφάλεια.» Η καμπάνια ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο με την 12χρονη να ντύνεται νυφούλα!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ