2014-10-19 11:42:07
Φωτογραφία για Στη ρωσική εκκλησία κάλεσαν τους Ουνίτες να πάψουν την υπονομευτική δράση εναντίον της στην Ουκρανία
Στο Πατριαρχείο της Μόσχας κάλεσαν τους εκπροσώπους της Ελληνορωμαϊκής εκκλησίας να μην εμπλέκονται στην... πολιτική στην Ουκρανία και μα μην στηρίζουν τους αποσχιστές στη χώρα αυτή, μεταδίδει το γραφείο Τύπου του Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών επαφών.

"Από το όνομα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απευθύνομαι στους παρεβρισκόμενους εδώ, στην αίθουσα αυτή, εκπροσώπους της Ελληνορωμαϊκής εκκλησίας μα καλώ να αποστασιοποιηθούν από οποιεσδήποτε δηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο και από οποιεσδήποτε μορφές στήριξης της απόσχισης, καθώς και από τις εκκλήσεις στη δημιουργία "μιας ενιαίας κατά τόπους Εκκλησίας της Ουκρανίας "", δήλωσε ο επικεφαλής του συνοδικού τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών επαφών μητροπολίτης Ιλλαρίων, μιιλώντας στο Βατικανό στη Γενική Ολομέλιεα της Συνόδου των καθολικών επισκόπων.

Όπως επισήμανε ο μητροπολίτης Ιλλαρίων, τους ορθόδοξους πιστούς της Ουκρανίας "θέλουν να αποσπάσουν από τη Μητέρα-Εκκλησία, από το Πατριαρχείο της Μόσχας με το οποίο είναι δεμένοι αιώνιους δεσμούς του αίματος ".


"Δυστυχώς, η σύγκρουση στη χώρα αυτή που ήδη κόστισε χιλιάδες ζωές, από την αρχή απέκτησε τη θρησκευτική διάσταση. Στη γέννησή της και στην ανάπτυξη σημαντικό ρόλο έπαιξε η Ουκρανική Ελληνορωμαϊκή εκκλησία. Από τις πρώτες μέρες της σύγκρουσης οι εκπρόσωποι της Ελληνορωμαϊκής εκκλησίας αδιαμφισβήτητα πήραν το μέρος μίας από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Παρά τον υπάρχοντα μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας Σεβασμό των κανονιστικών αρχών οι εκπρόσωποι της Ελληνορωμαϊκής Εκκλησίας άρχισαν να συνεργάζονται ενεργά με τους αποσχιστές ", δήλωσε ο επικεφαλής του συνοδικού τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων.

Υπενθύμισε ότι η Μικτή Επιτροπή σε θέματα του ορθόδοξου- καθολικού διαλόγου ήδη το 1993 στο Μπαλαμαντά παραδέχτηκε ότι η Ουνία δεν είναι δρόμος προς την ένωση.

"Είμαστε ευγνώμονες στους Καθολικούς αδελφούς μας για την ειλικρινή αναγνώριση των λαθών της Ουνίας. Και προς μεγάλη μας λύπη σήμερα πάλι διαπιστώνουμε ότι η Ουνία δεν ενώνει τους ορθόδοξους με τους καθολικούς, αντιθέτως, τους χωρίζει ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής εκκλησίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ