2014-10-20 05:51:06
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα αυθεντικά σχέδια του Μικρού Πρίγκιπα... [photos]
Λίγοι ξέρουν πως ο Saint-Exupéry δεν έγραψε το αριστούργημά του ''Ο Μικρός Πρίγκιπας'', στη Γαλλία Το γλυκόπικρο βιβλίο για μικρούς (αλλά κυρίως για μεγάλους) γράφτηκε στο Long Island της Νέας Υόρκης, όπου ο πιλότος/συγγραφέας κατέφυγε ύστερα από τη ναζιστική εισβολή στη Γαλλία το 1940.  

Τον Απρίλιο του 1943, αφού το βιβλίο του είχε εκδοθεί, ο τότε 43χρονος Saint-Exupéry έχωσε κάτι χαρτιά σε μια καφέ χάρτινη σακούλα, την οποία έβαλε βιαστικά στα χέρια της φίλης του Silvia Hamilton, λέγοντας της: "Θα ήθελα να σου χαρίσω κάτι υπέροχο... αλλά αυτό είναι το μόνο που έχω!". Αμέσως μετά, ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας της Γαλλίας, αναχώρησε για το Αλγέρι.   Ένα χρόνο μετά, κι ενώ πετούσε σε αποστολή, τα ίχνη του χάθηκαν.  

Κομμάτια του αεροπλάνου του βρέθηκαν 60 ολόκληρα χρόνια αργότερα, το 2003, κοντά στη Μαρσέιγ της Γαλλίας, ενώ νωρίτερα ένας ψαράς είχε βρει στο δίχτυ του, το 1988, το μεταλλικό μπρασελέ του Saint-Exupéry, που έγραφε το όνομά του, και τα στοιχεία του.      Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι πήγε στραβά και ο Saint-Exupéry έχασε άδοξα τη ζωή του, μόλις στα 44 του.  


Ο συγγραφέας και ο ήρωάς του. Λυών, Γαλλία Από μια τυχαία φράση που βρέθηκε ανάμεσα στα τελευταία του χειρόγραφα και έλεγε: ...«Κάποια μέρα θα χαθώ πάνω σε έναν μαρτυρικό σταυρό που θα είναι η Μεσόγειος»... σχεδόν όλοι πίστεψαν ότι ο Εξυπερύ αυτοκτόνησε καθώς ήταν πολλαπλά λυπημένος απ' την απώλεια των συντρόφων του, την αδιαφορία της γυναίκας του και την στάση του Στρατηγού Ντε Γκωλ.

Εντούτοις στις αρχές του 2008, ένας παλαίμαχος Γερμανός πιλότος, ο Χορστ Ρήπερτ, 88 ετών, δήλωσε ότι πολύ πιθανόν αυτός ήταν εκείνος που τον κατέρριψε συνδυάζοντας την μέρα και τον τόπο όπου εντοπίστηκε το αεροπλάνο του Εξυπερύ. Δήλωσε μάλιστα ότι ως νέος θαύμαζε τον συγγραφέα και θα ευχόταν τελικά να μην ήταν εκείνος που τον είχε καταρρίψει.   Τα συντρίμμια του αεροπλάνου του συγγραφέα εκτίθενται σήμερα στο Μουσείο Αεροπορίας στο Παρίσι.  

 Η σακούλα που είχε δώσει στην Silvia Hamilton περιείχε χειρόγραφα σχέδια ακουαρέλας από το βιβλίο του.   Αυτά είναι τα αυθεντικά σχέδια του Μικρού Πρίγκιπα...
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ