2014-10-20 16:00:57
Φωτογραφία για Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Δίνουμε αίμα - Προσφέρουμε φάρμακα
Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Είμαστε σε καλό δρόμο, όμως μπορούμε και καλύτερα… Αυξητικές τάσεις καταγράφονται στην τρέχουσα εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που άρχισε το περασμένο Σάββατο (18.10) και ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή (24.10), με 199 μονάδες αίματος να έχουν προς το παρόν προστεθεί στο απόθεμα της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Ειδικότερα, το Σάββατο η αιμοδοσία φιλοξενήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, όπου συγκεντρώθηκαν 67 μονάδες αίματος (έναντι 60 του περασμένου Ιουνίου και 54 του Οκτωβρίου του 2013). Η λιακάδα σε συνδυασμό με τα νόστιμα κέικ, τα… πισία και το φρέσκο χυμό πορτοκάλι που εξασφάλιζαν στους αιμοδότες τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Πεύκων Θεσσαλονίκης «Παρχάρ», ήταν σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο για συμμετοχή!

Χθες, Κυριακή, η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές και στο πλαίσιό της συγκεντρώθηκαν 126 μονάδες αίματος (έναντι 112 του Ιουνίου και 130 του Οκτωβρίου), καθώς και στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου, με τη συγκέντρωση 6 μονάδων αίματος (έναντι 15 του Ιουνίου και 21 του Οκτωβρίου).


Συνέχεια σε Συκιές και Νεάπολη

Η εξόρμηση φιλοξενείται σήμερα έως και την Τετάρτη (22.10) στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη (23.10) και την Παρασκευή (24.10) στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, επίσης από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η τακτική φθινοπωρινή εξόρμηση έχει ως κεντρικό της σύνθημα «Κάθε σταγόνα είναι ζωή» και υπενθυμίζεται ότι εκτός από την αιμοδοσία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενταχθούν στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων. Πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ανάγκη για φάρμακα

Στη διάρκεια της «Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως αντιβιοτικά και παυσίπονα για παιδιά και ενήλικες, για τις ανάγκες του δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου και την καθημερινή ανακούφιση άπορων, άνεργων και ανασφάλιστων οικογενειών.

Επίσης, όπως κάθε φορά, οι νέοι των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του δήμου διαθέτουν προς πώληση χειροποίητες κατασκευές, πρωτότυπα δώρα και αξεσουάρ και σπιτικά γλυκίσματα."
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ