2014-10-20 17:44:03
Φωτογραφία για Καταδικαστική απόφαση για την εξαπάτηση του τον πρώην ποδοσφαιριστή Γιάννη Αμανατίδη
Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 34χρονο Ηρακλειώτη που εξαπάτησε τον πρώην ποδοσφαιριστή ΓιάννηΑμανατίδη "τάζοντάς" του φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Το δικαστήριο αποφάσισε η εκτέλεση της ποινής να έχει αναστέλουσα δύναμη παρόλο που ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε το αντίθετο.

Στην κατάθεση του ο κ. Αμανατίδης ανέφερε σχετικά με το περιστατικό ότι ήταν ευκολόπιστος και πείστηκε από τον 31χρονο ότι πράγματι ήταν πιλότος της Lufthansa.

O ποδοσφαιριστής εξήγησε οτι γνώρισε τον 31χρονο το καλοκαίρι του 2007 όταν είχε βρεθεί στην Κρήτη για παιχνίδι με την εθνική ομάδα. Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα παρέας, ο Ηρακλειώτης του πρότεινε να τον διευκολύνει βρίσκοντας του φθνηνότερα αεροπορικά εισιτήρια. Ο κ. Αμανατίδης του γνωστοποίησε τον αριθμό της πιστωτικής του κάρτας και όπως είπε φάνηκε τυχερός που αντιλήφθηκε την απάτη ο γαμπρός του και τότε ο ίδιος ακύρωσε την κάρτα.


Ο 31χρονος είχε αγοράσει 170 εισιτήρια στο διάστημα από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι και τις αρχές του 2008, χρεώνοντας τον παίκτη περίπου 40.000 ευρώ.

"Είχαμε πειστεί και εγώ και οι κοντινοί μου άνθρωποι ότι ήταν πράγματι πιλότος. Είχε στολή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και αγόραζε αναμνηστικά αεροπλάνα τα οποία και μοίραζε.", είπε μεταξύ άλλων ο πρώην παίκτης.

Για την υπόθεση κατέθεσε και η κόρη ενός επιχειρηματία που είχε εξαπατηθεί από τον 34χρονο ο οποίος , όπως υποστήριξε η ίδια, εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων και εξαφανίστηκε με 90.000 ευρώ τα οποία προορίζονταν για την αγορά τουριστικού λεωφορείου το οποίο δεν τους παραδόθηκε ποτέ. Μάλιστα, στην καταθεση της συμπλήρωσε πως η ίδια είχε αγοράσει εισιτήριο τα οποία είχαν χρεωθεί στον κ. Αμανατίδη.

"Ακόμα και σήμερα αυτοπροβάλλεται ως πρέσβης του Κρητικού τουρισμού. Πίσω από την πρόσφατη ιστορία με το ξενοδοχείο στην Χερσόνησο, τους απλήρωτους εργαζόμενους και την εξαπάτηση των τουριστών κρύβεται ο ίδιος άνθρωπος.",ανέφερε η μάρτυρας.

Για την υπεράσπιση του 34χρονου κατέθεσε ένας υπάλληλος του ,ο οποίος υποστήριξε οτι τα τελευταια 3 χρόνια που εργάζεται για λογαριασμό του έχει διαπιστώσει ότι είναι εξαιρετικός εργοδότης και συμπεριφέρεται άψογα.

Από την πλευρά του κ Αμανατίδη, δηλώνουν ικανοποιημένοι με την απόφαση του Δικαστηρίου." Μπορούμε πλέον να τον λέμε και απατεώνα και με δικαστική απόφαση.Λυπούμαστε μόνο που η έφεση έχει αναστέλουσα δύναμη.", αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Αμανατίδη κ. Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Η απάντηση έρχεται από την πλευρά του δικηγόρου του 34χρονου ,κ. Γιώργου Κοκοσάλη ο οποίος τονίζει: " Ήταν καταδικαστική η πρωτόδικη απόφαση όχι όμως και αμετάκλητη, ως εκ τούτου όποιος προβαίνει σε χαρακτηρισμούς το κάνει με το ειδικό βάρος της γνώμης του.Το γεγονός ότι ο πελάτης μου αφέθηκε ελεύθερος σημαίνει πολλά."

Πηγή: Cretalive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ