2014-10-21 03:50:06
Φωτογραφία για Λευκωσία: Δωρεάν εξέταση παιδιών με ορθοπεδικά προβλήματα από Αμερικάνους γιατρούς
Ομάδα Αμερικανών ορθοπεδικών γιατρών του διεθνούς φήμης Νοσοκομείου Shriners του Springfield, Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον Δρα David Drvaric εξετάζουν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014, εντελώς δωρεάν στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 500 περίπου παιδιά με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα και παθήσεις.

Η ομάδα των Αμερικανών Ορθοπεδικών Ιατρών επισκέπτεται την Κύπρο μία φορά τον χρόνο, κάθε Οκτώβριο, στα πλαίσια της συνεργασίας που το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαϊδη ανέπτυξε με το νοσοκομείο Shriners το 1995.

Την Ομάδα των Αμερικανών ορθοπεδικών επισκέφτηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου πραγματοποιούνται οι εξετάσεις ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλή συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Δρ Πέτρο Μάτσα και μέλη της οικογένειας Παρασκευαϊδη.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη που ακολούθησε της επίσκεψης του, ο Υπουργός Υγείας  εξαίροντας το έργο που επιτελείτε τόσο από το Ίδρυμα Παρασκευαϊδη όσο και από την ομάδα των ιατρών, ανέφερε πως πέραν της εξέτασης των 500 περίπου παιδιών, «διευθετείται και η μετάβαση και θεραπεία μεγάλου αριθμού παιδιών στο Νοσοκομείο του Springfield, όπου οι εγχειρίσεις και όλα τα έξοδα θεραπείας είναι προσφορά των Νοσοκομείων Shriners».


Μέχρι τώρα εξετάστηκαν περίπου 8.000 χιλιάδες παιδιά, είπε.

Πρόσθεσε δε, πως σε όσα παιδιά δεν γίνεται κατορθωτή η εξέτασή τους κατά την διάρκεια της επίσκεψης-παραμονής των ιατρών στην Κύπρο ή χρειάζονται επανεξέταση ή μετεγχειρητική εξέταση, γίνεται τηλεδιάσκεψη στο ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαίδη, στην παρουσία και βοήθεια Κύπριου Ιατρού.

Όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα εξετάστηκαν μέσον τηλεδιάσκεψης γύρω στα 900 παιδιά.

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαιδη άρχισε την συνεργασία του με τα Νοσοκομεία  Shriners στο Springfield και Βοστώνη,  το 1983 για παιδιά κάτω των 18 με επιτυχείς εγχειρίσεις της σπονδυλικής στήλης, των άκρων και αφαίρεση γιγανταίων σπιλών από το σώμα τους.

Από το 1995 το Ίδρυμα ανέπτυξε συνεργασία με το νοσοκομείο των  Shriners στο Springfield για να βοηθήσουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά που παρουσίαζαν ορθοπεδικά προβλήματα.

Για την εξέταση των παιδιών με ορθοπεδικά προβλήματα παραχωρείται διαμορφωμένος χώρος στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο οποίος χρησιμοποιείται από την ομάδα των Αμερικανών ιατρών προς τον σκοπό αυτό.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Δρ Πέτρος Μάτσας, από την πλευρά του, εξέφρασε τις άπειρες ευχαριστίες τόσο στο ίδρυμα Παρασκευϊαδης όσο και τους Αμερικανούς γιατρούς.

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που τους έχουμε μαζί μας, που προσφέρουν αυτή την δωρεάν περίθαλψη αλλά πολύ υψηλού επιπέδου προσφορά προς τα παιδιά της Κύπρου που το θεωρούμε ιδιαίτερο προνόμιο να φιλοξενούμε εδώ στο Γενικό Νοσοκομείο αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους τεράστιους επιστήμονες και εμείς εδώ δηλώνουμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε αυτούς τους γιατρούς, οι οποίοι σκοπό έχουν να δώσουν το καλύτερο στα παιδιά της Κύπρου», πρόσθεσε.

Ο  Ευθύβουλος Παρασκευαϊδης, μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας Παρασκευαϊδη είπε ότι η τεράστια αυτή προσφορά του Νοσοκομείου Shriners και όλων των ιατρών και νοσοκομειακού προσωπικού, με επικεφαλής τον ιατρό David Drvaric, που επισκέπτονται την Κύπρο για να εξετάσουν παιδιά κάτω των 18 ετών με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα και παθήσεις και να προχωρήσουν σε θεραπεία όπου ενδείκνυται, έχει σίγουρα θετική επίδραση στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα στο μέλλον του τόπου μας που είναι τα παιδιά μας.

Ανέφερε, επίσης, ότι επιθυμία τους είναι να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το έργο του ιδρύματος και ιδιαίτερα την συνεργασία μας με το Νοσοκομείο Shriners για να μπορέσουν να βοηθηθούν χιλιάδες Κυπριόπουλα και στο μέλλον.

Ο επικεφαλής των Αμερικανών γιατρών David Drvaric, μιλώντας στη διάσκεψη είπε ότι είναι τιμή για την ομάδα του Νοσοκομείου Shriners να βρίσκεται ξανά στην Κύπρο για να φροντίσει τα παιδιά.

Υπενθύμισε ότι πριν από 30 περίπου χρόνια, «δύο γίγαντες», όπως είπε, ο Γιώργος Παρασκευαΐδης και ο Λεόν Κρούγκερ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και πως από εκείνη τη συνάντηση προέκυψε μια θαυμάσια φιλία μεταξύ της Κύπρου και του Νοσοκομείου Shriners.

Όπως ανέφερε η ομάδα φέτος αποτελείται από 4 γιατρούς, 2 νοσηλεύτριες και 1 άτομο με υποστηρικτικό ρόλο και πως η ομάδα θα εξετάσει τα παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και πως σε μεταγενέστερο στάδιο τα παιδιά τα οποία χρειάζονται φροντίδα θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Shriners στο Spriengfield για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τους, είτε με εγχείριση, είτε με ειδική θεραπεία είτε με τη χρήση προσθετικών και ορθωτικών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ