2014-10-21 12:17:26
Φωτογραφία για Ένταση στο δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών για το θέμα της Χρυσής Αυγής [video]
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γρεβενών... για την λήψη αποφάσεων επί 21 θεμάτων στην ημερήσια διάταξη.

Στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα κυριάρχησε το αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης για συζήτηση της άδειας που χορηγήθηκε από το δήμο Γρεβενών στην Χρυσή Αυγή προκειμένου αυτή να καταθέσει στεφάνι στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου με αφορμή τα Ελευθέρια της πόλης των Γρεβενών.

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ομάδα πολιτών κατέθεσε ψήφισμα το οποίο καταδίκαζε την παραχώρηση άδειας  και καλούσε για απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος από την τοπική κοινωνία.

 

Η ελάσσονα αντιπολίτευση πρότεινε να ψηφιστεί ή να συμπεριληφθεί σε όποιο άλλο ψήφισμα επρόκειτο να κατατεθεί η  δική της πρόταση η οποία  καταδίκαζε την Χρυσή Αυγή.

 

 Η μείζονα αντιπολίτευση ζήτησε να ψηφιστεί η πρόταση των πολιτών η οποία ανέφερε


1) Πολιτική καταδίκη Φασιστικών Οργανώσεων τύπου ΧΑ και

 2) Καμία ανοχή – νομιμοποίηση του Φασισμού με αντίστοιχες αδειοδοτήσεις.

 

Η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε να οριστεί επιτροπή αποτελούμενη από εκπρόσωπο και της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης , η οποία θα συντάξει ψήφισμα. Ωστόσο δεν έγινε δεκτή η συμμετοχή εκπροσώπου από την μείζονα αλλά και από την ελάσσονα αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να αυτοακυρωθεί η εν λόγω πρόταση. 

 

Αξίζει να σημειωθεί η επίθεση από δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης στον greveniotis.gr, για την πανελλαδική  κάλυψη των γεγονότων τις 12 Οκτωβρίου και  για την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της αντιπολίτευσης να θέσει το αίτημα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Τέλος  η στάση των μελών της αντιφαστιστικής κίνησης πολιτών κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς,  παρά το γεγονός ότι δεν υπερψηφίστηκε η πρότασή της,  το ψήφισμα που κατέθεσε να αποτελέσει τη βάση για το κείμενο του Δημοτικού Συμβουλίου, ευαισθητοποίησε με τη δυναμική της παρουσία και υπενθύμισε σε όλους το χρέος της κοινωνίας για σθεναρή αντιμετώπιση  του ναζιστικού φαινομένου.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ