2014-10-21 15:08:56
Φωτογραφία για Συνεχίζεται ο αναβρασμός για τα μέτρα ασφαλείας στο ΕΚΠΑ
Τα μέτρα ασφαλείας στο πανεπιστήμιο Αθηνών εξακολουθούν να αποτελούν «αιτία πολέμου» για τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φοιτητές του ιδρύματος, οι οποίοι έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην πρυτανεία, όπου έχουν αποφασίσει να παραμείνουν.

Επίσης απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 την Πέμπτη στα Προπύλαια.

Ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ Ζαχαρίας Τριγάζης είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η απαγόρευση εισόδου στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ είναι δείγμα αυταρχισμού απέναντι στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και στους φοιτητές.

«Χθες», πρόσθεσε, «κάναμε το αυτονόητο, να έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές να μπαίνουν στο κτήριο».

Ο κ. Τριγάζης επιτέθηκε στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε κατά των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπήκαν χθες στην πρυτανεία μαζί με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους.


Όπως είπε, πρόκειται για «σκόπιμη ανακρίβεια ότι μπήκαν μέσα χωρίς άδεια» και υποστήριξε ότι πριν την είσοδό τους ο αντιπρύτανης Κώστας Μπουραζέλης είχε δώσει την άδεια να περάσει αντιπροσωπεία βουλευτών και φοιτητών. 

EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Από την πλευρά του το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Σπυρόπουλος τόνισε ότι ο κ. Φορτσάκης πρέπει να καταλάβει ότι «είναι πρύτανης και όχι σερίφης». 

«Πρέπει να καταλάβει», πρόσθεσε, «ότι εκπροσωπεί το πανεπιστήμιο και δεν είναι εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, υιοθετώντας μάλιστα την ίδια επιχειρηματολογία». 

Ματαιώθηκε η συνάντηση με Θ. Φορτσάκη

NAFTEMPORIKI.GR

Εν τω μεταξύ, ματαιώθηκε τελικά συνάντηση του πρύτανη με διοικητικούς υπαλλήλους, στην οποία επρόκειτο να εκπροσωπηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και ο κ. Φορτσάκης αποδέχθηκε συνάντηση, «στη συνέχεια εκφώνησε απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικής εχθρότητας, ασύμβατες με τη δημόσια θέση του».

«Υπό αυτούς τους όρους», συμπληρώνει, «δεν έχει κανένα νόημα η σημερινή συνάντηση με τον Πρύτανη. Δεν θα δεχτούμε μαθήματα συνταγματικής και δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον κ. Φορτσάκη. Το ΕΚΠΑ δεν είναι η ΝΕΡΙΤ». 

Θ. Φορτσάκης: Η πρυτανεία είναι σε συνθήκες καταλήψης

Ο κ. Φορτσάκης επέμεινε σήμερα στις θέσεις που εξέφρασε χθες για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ένας βουλευτής μπορεί να μπει στο σπίτι σας χωρίς άδεια; Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς άδεια; Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος των πανεπιστημιακών και των φοιτητών, συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ζητούν άδεια. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο πανεπιστήμιο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έχουν άδεια», ανέφερε χρακτηριστικά. 

«Τρεις βουλευτές παραβιάζουν την είσοδο του πανεπιστημίου και επιτρέπουν σε φοιτητές, διοικητικούς και άλλους ανθρώπους, άγνωστους σε εμάς, να καταλάβουν τον χώρο. Είναι προφανές ότι έχουμε μία κατάσταση ανωμαλίας. Όσο κρατάει αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να γίνει κανένας διάλογος», είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Κάλεσε επίσης τα άτομα που βρίσκονται στον χώρο της πρυτανείας να αποχωρήσουν, «διαφορετικά θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου». «Η πρυτανεία είναι σε συνθήκες καταλήψεως, δεν κάνω άλλο διάλογο πάνω σε αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη, «το θέμα των βουλευτών είναι δευτερεύον... το θέμα είναι ποιους έφεραν μαζί τους. Ένα ολόκληρο μπουλούκι ανθρώπων που μπήκε μέσα χωρίς άδεια και εγκαταστάθηκε εδώ και 24 ώρες και δεν αποχωρεί». 

Αν. Παπαμιμίκος: Ο κ. Φορτσάκης θα έπρεπε να είχε ήδη εφαρμόσει το νόμο

Να εφαρμόσει η πρυτανεία το νόμο «δηλαδή, να μπει μέσα η αστυνομία και να συλλάβει αυτούς οι οποίοι παρακωλύουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου» ζήτησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τον αναβρασμό στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε ότι «η πρυτανεία, ο κ. Φορτσάκης θα έπρεπε να είχε ήδη εφαρμόσει άμεσα τον νόμο» και πρόσθεσε πως «είναι κακό, κάποιοι να συνεχίζουν να δημιουργούν ένα τέτοιο αρνητικό κλίμα ανωμαλίας στα πανεπιστήμια...».

Μάλιστα, στρεφόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, δεν έχουν έλεγχο, δεν έχουν θυρωρούς, δεν έχουν αστυνομικούς; Μπαίνει όποιος θέλει; Γιατί η εικόνα που έχω, είναι ότι κι εκεί ελέγχονται όσοι μπαίνουν μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου».

newsroom naftemporiki.gr - ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ