2014-10-21 17:26:26
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο Γιώργος Παπαναστασίου νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων – Το νέο διοικητικό Προεδρείο
Ο δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ Γιώργος Παπαναστασίου, εξελέγη πριν από λίγη ώρα νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Η εκλογή του στη θέση έγινε με απλή πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της τρίτης ψηφοφορίας.

Το νέο Διοικητικό Προεδρείο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας έχει ως εξής: Πρόεδρος: Γιώργος Παπαναστασίου (δήμαρχος Αγρινίου)

Αντιπρόεδρος: Γαβρίλης Λιατσής (δήμαρχος Πύργου)

Γραμματέας: Νίκος Καραπάνος (δήμαρχος Μεσολογγίου)

Μέλη εκτελεστικής επιτροπής: Κώστας Χριστόπουλος (δημοτικός σύμβουλος Πατρέων), Γιάννης Πρεβεζάνος.

Για τη θέση του προέδρου έθεσε υποψηφιότητα και ο δήμαρχος Ερύμανθου Θάνος Καρπής, λαμβάνοντας έξι ψήφους, όσους δηλαδή διέθετε η παράταξή του.

Οι παρατάξεις της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), ψήφισαν λευκό για όλες τις θέσεις του προεδρείου.


Σε όλες τις θέσεις του προεδρείου εξελέγησαν μέλη της παράταξης του κ. Παπαναστασίου, καθώς δεν υπήρξαν άλλες υποψηφιότητες.

Έτσι αντιπρόεδρος της ΠΕΔ αναδείχθηκε ο δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής, γραμματέας ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος και μέλη της εκτελεστικής οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Χριστόπουλος (Πάτρα) και Χρ. Πρεβεζάνος (Αμφιλοχία).

Κατά την πρώτη ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου οι δυο υποψήφιοι Παπαναστασίου και Καρπής έλαβαν ο καθένας τις ψήφους των παρατάξεών τους, δηλαδή οχτώ ο δήμαρχος Αγρινίου και επτά ο δήμαρχος Ερυμάνθου.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα η δημοτική σύμβουλος Πατρέων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ουρανία Μπίρπα, επέρριψε ευθύνες για το αποτέλεσμα στη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δηλαδή της παράταξης του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, καθώς όπως είπε εάν είχε διαφορετική στάση τότε «η ΠΕΔ θα μπορούσε να αλλάξει χέρια».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ