2014-10-21 21:36:54
Φωτογραφία για Επιστολή στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. ''Άμεση διαβούλευση της Ομοσπονδίας μας με όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου''
Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2014

Προς: Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κοιν.: 1) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Το πλαίσιο που έχει διαμορφώσει το άρθρο 220 του Ν. 4281/2014 είναι ασφυκτικό. Η Κυβέρνηση επιμένει να μη συμμορφώνεται με την απόφαση του Σ.τ.Ε., ενώ ταυτόχρονα μέσω του εν λόγω άρθρου που αφορά την τύχη του Ταμείου μας, ζητά από τις Ομοσπονδίες μας να απεμπολήσουν κατ’ ουσία το ίδιο το σκεπτικό της απόφασης, όπως αυτό περιγράφει τη φύση της εργασίας μας αλλά και τη σχέση με το ίδιο το Κράτος. Ζητά επίσης από το συνδικαλιστικό μας φορέα να παραχωρήσει το δικαίωμα να υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών όπως είναι η Ασφάλεια του Πολίτη, η Υγεία, η Πρόνοια και η Κοινωνική Ασφάλιση. 

Με άλλα λόγια να αποφασίσει ο συνδικαλιστικός μας φορέας τη μετατροπή της επικουρικής μας ασφάλισης (Ν.Π.Δ.Δ.) σε ιδιωτικοποιημένη ασφάλιση (Ν.Π.Ι.Δ. - Επαγγελματικό Ταμείο) ή εντασσόμενο το Ταμείο μας στο ΕΤΕΑ αφενός να απολέσει αποθεματικά και περιουσιακά του στοιχεία και αφετέρου να απεμπολησθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του επαγγέλματός μας. 


Κατόπιν όλων αυτών, ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των συναδέλφων μας στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., καλούμε την Ομοσπονδία μας σε επείγουσα διαβούλευση με όλα τα κόμματα προκειμένου να επανέλθει μέσω τροπολογίας το ζήτημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σκοπό: 

1) Την κατάργηση του Ν. 4281/2014. 

Τη σαφή και ξεκάθαρη θέση των κομμάτων αλλά και ενός εκάστου εκ των βουλευτών στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το δημόσιο χαρακτήρα των ασφαλιστικών μας ταμείων. 

2) Δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να κινηθούμε προς τη σύσταση  ενός ενιαίου ταμείου Σωμάτων Ασφαλείας με τη μορφή Νομικού  Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, χωρίς την πίεση συγκεκριμένου 

Χρονοδιαγράμματος. Με τη προσδοκία για πολιτικές εξελίξεις που  θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ασφάλισης με άλλη λογική, μπορεί  και πρέπει να διεκδικηθεί ως εναλλακτική η παράταση της 

εφαρμογής του νόμου όπως και σε άλλους εργασιακούς κλάδους. 

Με  διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς στην κατεύθυνση για τη  δημιουργία ενός ισχυρού Δημόσιου Ασφαλιστικού πυλώνα Σωμάτων  Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η παρούσα επιστολή αποτελεί τη δημόσια τοποθέτησή μας πάνω στο φλέγον θέμα της επικουρικής μας ασφάλισης και στοχεύει στη δραστηριοποίηση της Ομοσπονδίας μας προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, την ώρα που ο χρόνος κυλά αντίστροφα και απαιτεί αγωνιστικές δράσεις εντός και εκτός Βουλής. 

Τις ανωτέρω θέσεις θα υπερασπιστούμε και στο επερχόμενο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με σκοπό τη συγκρότηση ενός νικηφόρου αγωνιστικού συνδικαλιστικού μετώπου. 

ΑΓΓΕΛΗΣ Κων/νος (Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α.)

ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος (Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α.)

ΔΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Κων/νος (Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α.)

ΚΑΨΗΣ Επαμεινώνδας (Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α.)

ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Βασίλειος (Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α.)

ΜΑΡΓΕΤΑΚΗΣ Εμμανουήλ (Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α.)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος (Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Φωκίδας)

ΤΣΙΓΓΑΣ Ανδρέας (Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α.)

ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ Γεώργιος (Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α.)
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ