2014-10-22 01:11:34
Φωτογραφία για ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ Η 3η ΑΓ. ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE
Στην καταπολέμηση του φαινομένου του ρατσισμού είναι αφιερωμένη η Τρίτη αγωνιστική του Champions League.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες κατά των φυλετικών διακρίσεων θα δώσει βροντερό «παρών» σ’ αυτή την προσπάθεια και στο πλαίσιο αυτό όλοι οι σύλλογοι σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία δίνουν έναν καθημερινό αγώνα πάνω σε αυτό τον τομέα. Όπως επίσης, στέλνουν με τον τρόπο τους, το μήνυμα, πως είναι κόντρα στο ρατσισμό, αλλά και σε κάθε μορφής διάκριση.

Αυτό θα φανεί και στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική της κορυφαίας, ευρωπαϊκής, διασυλλογικής διοργάνωσης. Με μια σειρά από ενέργειες και δράσεις, τόσο από την πλευρά της ΟΥΕΦΑ όσο και από την πλευρά των συλλόγων.

Το τηλεοπτικό σποτ της ΟΥΕΦΑ «Όχι στον Ρατσισμό» θα προβάλλεται στα στάδια και θα υπάρχουν, επίσης, ειδικές ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα του σταδίου και έντυπες διαφημίσεις δημοσιευμένες στα επίσημα περιοδικά αγώνα, προτρέποντας τους φιλάθλους να συμμετέχουν στη δράση κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο
. Οι ομάδες θα συνοδεύονται επίσης στον αγωνιστικό χώρο από παιδιά που θα φορούν μπλούζες που θα λένε «No to Racism» και από τους αρχηγούς θα ζητηθεί να φορούν ένα περιβραχιόνιο που να λέει «No to Racism». Το τηλεοπτικό σποτ θα μεταδίδεται από Ευρωπαϊκούς σταθμούς-κατόχους δικαιωμάτων, δίνοντας έμφαση στο μήνυμα κατά των διακρίσεων σε εκατομμύρια ευρώ

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, τόνισε: «Η ΟΥΕΦΑ, οι ομοσπονδίες μέλη της και ο μακροχρόνιος εταίρος, το δίκτυο FARE, μοιράζονται μια ακλόνητη επιθυμία να αποτρέψουν όλες τις μορφές διακρίσεων στο άθλημά μας και να συνεισφέρουν στην πάταξη τέτοιας συμπεριφοράς σε όλη την Ευρώπη. Καθοδηγούμενοι από αυτήν την κοινή αποφασιστικότητα, εγκρίναμε ένα ψήφισμα σχετικά με αυτό το ζήτημα στο Συνέδριο της ΟΥΕΦΑ τον Μάιο του 2013, με στόχο να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ως μέρος του αγώνα μας κατά του ρατσισμού. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την καμπάνια «Όχι στο ρατσισμό» για να δείξουμε τη δέσμευσή μας ότι θα διασφαλίσουμε την ανεκτικότητα στο ποδόσφαιρο, χωρίς αποκλεισμούς στους ανθρώπους, ανεξαρτήτου χρώματος, προέλευσης και πεποιθήσεων».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της FARE, Πιάρα Πάουερ, είπε: «Είμαστε περήφανοι που οι Εβδομάδες Δράσης Football People («Άνθρωποι του Ποδοσφαίρου») της FARE αποτελούν τώρα το μεγαλύτερο κοινωνικό μήνυμα δράσης στον αθλητισμό, με τη συμμετοχή από μικρές ομάδες φυτωρίων ως και μερικούς εκ των μεγαλύτερων συλλόγων στην Ευρώπη μέσω του Champions League της UEFA και του Europa League της UEFA, καθώς και των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το θέμα «Football People» («Άνθρωποι του Ποδοσφαίρου») αντανακλά το μήνυμα ενότητας και ενσωμάτωσης που είναι καθοριστικό για να προχωρήσουμε μπροστά. Η υποστήριξη της UEFA είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμά μας στο κοινό του ποδοσφαίρου παγκοσμίως».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ