2014-10-22 03:50:08
Φωτογραφία για 8 συμβουλές για όμορφο δέρμα στα 50!
Το αντηλιακό, η σωστή διατροφή, η ενυδάτωση και διάφορες θεραπείες συμβάλλουν στην καλή εμφάνιση του δέρματος στην ηλικία των 50 ετών. Πώς θα αψηφήσετε το χρόνο;

Ρυτίδες, γκρίζα μαλλιά…οι φυσικές αλλαγές της ηλικίας είναι αναπόφευκτες. Ωστόσο, με προϊόντα που αναζωογονούν το δέρμα και αγωγές που δεν απαιτούν εγχείρηση υπάρχουν αρκετές επιλογές για γυναίκες άνω των 50 ετών που θέλουν να ενισχύσουν τη φυσική τους ομορφιά.

Η επίδραση της ηλικίας στο δέρμα

Ο χρόνος έκθεσης στο ήλιο, το κάπνισμα, η διατροφή και η κληρονομικότητα έχουν εμφανή επίδραση στο δέρμα σας καθώς μεγαλώνετε.

Το άγχος, η βαρύτητα και η παχυσαρκία, επίσης συμβάλλουν στον τρόπο που φαίνεται το δέρμα.

Καθώς μεγαλώνετε το δέρμα δεν παράγει νέα κύτταρα όσο γρήγορα συνήθιζε. Επομένως, σταδιακά γίνεται λιγότερο ελαστικό και ευάλωτο στην ξηρότητα.

Απλά βήματα αρκούν για να φροντίσετε το δέρμα σας καθώς μεγαλώνετε. Αρχίστε με τις ακόλουθες συμβουλές ομορφιάς.


Αν καπνίζετε, σταματήστε. Έρευνες δείχνουν ότι το κάπνισμα γερνά πρόωρα το δέρμα σας.

Πείτε όχι στην ηλιοθεραπεία και στο τεχνητό μαύρισμα.Να αποφεύγετε τον ήλιο μεταξύ 10 και 2 γιατί τότε οι αχτίνες είναι πιο ισχυρές. Αν είστε έξω να φοράτε καπέλο, πουκάμισο με μακριά μανίκια και γυαλιά. Οι φακίδες και οι κηλίδες της ηλικίας συνδέονται με την έκθεση στον ήλιο.

Να φοράτε αντηλιακό. Να χρησιμοποιείτε προϊόντα με SPF 30 ή υψηλότερο και για προστασία από τις ακτίνες UVB και UVA. Η ηλιακή βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές, όπως ρυτίδες και ανομοιογενές χρώμα στο δέρμα.

Να ελέγχετε συχνά το δέρμα για καρκίνο. Αν υπάρχουν αλλαγές που σας ανησυχούν μιλήστε με τον γιατρό σας άμεσα. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με ανοιχτόχρωμο δέρμα αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο και πρέπει να εξετάζονται κάθε χρόνο.

Ανακουφίστε το ξηρό δέρμα. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα. Επίσης ενυδατικά σαπούνια και λοσιόν. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας αν έχετε ακόμα πρόβλημα.

Να τρώτε σωστά και να ενυδατώνεστε. Η καλή διατροφή βοηθά τον οργανισμό σας να επιδιορθώσει το δέρμα σας. Το άφθονο νερό βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος από μέσα προς τα έξω.

Δοκιμάστε προϊόντα κατά της γήρανσης. Αν είστε πάνω από 50 ετών οι κρέμες και οι λοσιόν μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική ομορφιά σας με την αναζωογόνηση του δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμες μετά από συνταγογράφηση, όπως και κρέμες με ρετινοειδή.

Πληροφορηθείτε για τις αγωγές στο δέρμα. Ενέσεις Botox μπορούν να μειώσουν τις ρυτίδες στο άνω τρίτο του προσώπου σας, Χημικό πίλινγκ μπορεί να αφαιρέσει τις λεπτές γραμμές και να μαλακώσει το δέρμα, ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια και το στόμα. Το Laser resurfacing μπορεί να βοηθήσει το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο, τα σημάδια και άλλα προβλήματα υγείας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ