2014-10-22 05:50:05
Φωτογραφία για Πωλούσε μέσω διαδικτύου άμφια του 15ου αιώνα!
«Την πάτησε» ένας 58χρονος, ο οποίος προσπάθησε να πουλήσει μέσω ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου ένα τμήμα αμφίων του 15ου αιώνα, έναντι 700 ευρώ.

Ωστόσο, ο υποψήφιος αγοραστής ήταν αστυνομικός, που έκλεισε μέσω τηλεφώνου συνάντηση με τον 58χρονο επίδοξο πωλητή.

Στο ραντεβού αυτό, στην Αθήνα, κατά τη διαπραγμάτευση της τιμής πώλησης, ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή του και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το επίμαχο τμήμα αμφίων, ορθογώνιου σχήματος, με δυσδιάκριτη παράσταση («Ο Ασπασμός Μαρίας και Ελισάβετ»), διαστάσεων 7,5 Χ 10 εκατ., κατασκευασμένο από δέρμα με ίχνη αργυρής κλωστής, καθώς και μία εικόνα που απεικονίζει την Παναγία Βρεφοκρατούσα, διαστάσεων 0,29 Χ 0,215μ. με επιγραφή 1808.

Αρχαιολόγος της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού βεβαίωσε ότι τα κατασχεθέντα αυτά αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ