2014-10-22 12:46:07
Φωτογραφία για «ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΝΑ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ...»
Ο Ηλίας Πουρσανίδης αναφέρθηκε στον αγώνα με τη Γιουβέντους, δεν θέλησε να συγκρίνει την ομάδα του Ολυμπιακού της σεζόν 1998/99 με τη φετινή, ενώ επισήμανε πως ο Θρύλος έχει μεγαλώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο χάρη και στους Ερνέστο Βαλβέρδε - Μίτσελ Γκονθάλεθ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων μίλησε στον "ART FM 90,6" και την εκπομπή Σπορ-Σκορ -Ρεκόρ για το σπουδαίο ματς με τη Γιουβέντους στο "Γ. Καραϊσκάκης" και όχι μόνο Ο 42άχρονος, πλέον, Πουρσανίδης αγωνίστηκε για έξι χρόνια στον Ολυμπιακό, απο το 1997 έως το 2003. Με την ερυθρόλευκη φανέλα έχει τεθεί αντιμέτωπος με τη Γιουβέντους και γνωρίζει άριστα την ψυχολογική και αγωνιστική προετοιμασία τόσο σπουδαίων αγώνων.

"Περιμένω με αγωνία την αναμέτρηση και δεν σας το κρύβω. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει ο Ολυμπιακός με κάθε τρόπο, και ως εικόνα, αλλά και ως αποτέλεσμα, να ανατρέψει την ήττα στη Σουηδία και να δώσει μία ψυχολογική τόνωση στον κόσμο. Έχω την αίσθηση ότι αυτό το ματς έρχεται την πλέον κατάλληλη στιγμή", τόνισε αρχικά ο πρώην ερυθρόλευκος αμυντικός μέσος.


Για τα διαφορετικά πρόσωπα του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη: "Και μόνο που βλέπεις με την άκρη του ματιού σου το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ να πάλλεται από πίσω σου, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στο φουλ και τα μάτια γυαλίζουν. Αν δούμε τα πράγματα ειλικρινά και ήρεμα είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έχει δείξει αδυναμίες, ακόμα και στο παιχνίδι που κέρδισε κόντρα στην Ατλέτικο. Αδυναμίες που τις έχει δείξει σε όλα τα ματς και όχι στην αμυντική του γραμμή, αλλά στην αμυντική του λειτουργία, κάτι που δεν ήταν τυχαίο. Οπότε και είναι καλό να το δούμε και να το διορθώσουμε γιατί μπορεί να ήταν μία τεράστια νίκη απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε χάσει εκτός, αλλά οι αδυναμίες φάνηκαν και κόντρα στη Μάλμε, η οποία ήταν πιο αποτελεσματική. Οπότε πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα επειδή είναι μία καινούργια ομάδα που χτίζεται από πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα το σύνολο που θέλει να βλέπει ο κόσμος και ο προπονητής".

Για τους Μιλιβόγεβιτς και Εντιγκά: "Δεν τον γνώριζα τον Μιλιβόγεβιτς από πριν, αλλά μου αρέσει πολύ. Η αγωνιστική του συμπεριφορά, ο χειρισμός θέσης και συμπαικτών του είναι μοναδικός και σε συνεργασία με τον Εντινγκά συνθέτουν ένα καλό δίδυμο. Ο Εντινγκά είναι και καλός χειριστής της μπάλας. Ωστόσο, δεν έχουμε πρόβλημα με αυτούς τους δύο. Νομίζω ότι η παρουσία τους είναι αυτή που περιμένεις. Αντίθετα, από άλλους περιμένεις κάποια περισσότερα πράγμα και στην αμυντική γραμμή και την εν γένει αμυντική συμπεριφορά".

Για το πώς προετοιμαζόταν πριν από τα μεγάλα ματς: "Η προετοιμασία είναι καθαρά εσωτερικό θέμα, γούρια, καλή ζωή, και με ανάλυση του αντιπάλου. Εγώ π.χ. στα παιχνίδια με τη Γιουβέντους είχα μπροστά μου τον Ζιντάν. Είναι παιχνίδια που τα θυμάσαι. Τώρα, μετά από καιρό και μετά από χρόνια συνειδητοποιείς τι έχει γίνει και με ποιον έπαιξες,πώς τον αντιμετώπισες, και δεν τον φοβήθηκες γιατί χρειάζεται άγνοια κινδύνου μιας και αν τα αντιμετωπίσεις όλα στο μέγεθός τους 100%, αυτό είναι και η βαριά φανέλα που λέμε, σε καταπίνει ουσιαστικά η πίεση και το άγχος και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις".

Για την ομάδα του Ολυμπιακού της σεζόν 1998-99 και τη σύγκριση με το τώρα: "Άλλες εποχές που δεν χρειάζεται να το θίξουμε. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε μία καλή φουρνιά Ελλήνων παικτών και νέων που έμειναν αρκετά χρόνια χωρίς τις πολλές προσθήκες σε αριθμό. Βέβαια σε σχέση με τότε τώρα ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες εμπειρίες και πιο καλός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εμείς τότε είχαμε μία καλή πορεία που στηριζόταν στην έδρα μας, στο Ολυμπιακό στάδιο, και πλέον ο Ολυμπιακός κάνει καλά αποτελέσματα και εκτός και έχει μεγαλώσει πλέον ως κλαμπ, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, και σε αυτό βοήθησε η παρουσία και του Μίτσελ και του Βαλβέρδε".

Για το τέλος, ο Ηλίας Πουρσανίδης μοιράστηκε μία ξεχωριστή για αυτόν στιγμή: "Θα ήθελα να πω κάτι, που δεν έχω ξαναπεί. Το τελευταίο μου παιχνίδι ως ποδοσφαιριστής το έδωσα στο Καραισκάκη ως παίκτης του Ηρακλή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, με τον οποίο έζησα πολλές χαρές και κάποιες στενοχώριες. Η συγκίνηση ήταν ανεπανάληπτη. Θέλω να πω ότι χρωστάω πολλά στον Ολυμπιακό".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ