2014-10-22 22:06:09
Φωτογραφία για Ισλαμικό Κράτος: Η Συρία κατέρριψε δύο από τα τρία μαχητικά του
Η Συρία κατέρριψε δύο μαχητικά αεροσκάφη που είχε στην κατοχή του το Ισλαμικό Κράτος στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις από τον υπουργό Πληροφοριών της χώρας Omran Zoabi, τις οποίες φιλοξενεί το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στην κατοχή του πλέον τρία μαχητικά αεροσκάφη και συγκεκριμένα Mig 21 και 23, τα οποία είχαν πάρει ως λάφυρα οι τζιχαντιστές όταν κατέλαβαν το αεροδρόμιο στο Χαλέπι.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είχε μεταδώσει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ιρακινοί πιλότοι που παλιά ανήκαν στην προσωπική φρουρά του Σαντάμ Χουσεΐν και πλέον έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος είχαν αναλάβει να τα πετάνε και να εκπαιδεύσουν και άλλους τζιχαντιστές ώστε να σχηματίσουν σταδιακά πολεμική αεροπορία που θα συνδράμει στις δολοφονικές επιδρομές τους.

Σχετικά ντοκουμέντα είχε δημοσιεύσει το tribune εδώ, εδώ και εδώ«Όσον αφορά στα τρία μαχητικά που έχει στην κατοχή του το Ισλαμικό Κράτος, πρόκειται για τρία παλιά αεροσκάφη. Ωστόσο η συριακή αεροπορία κατάφερε αμέσως να καταστρέψει δύο από τα τρία την ώρα που επιχειρούσαν να προσγειωθούν μετά από δοκιμαστικές πτήσεις» αναφέρει ο Omran Zoabi, τονίζοντας ότι «δεν μας ανησυχούν καθώς ουσιαστικά τους είναι άχρηστα».
tribune
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ