2014-10-22 23:11:06
Φωτογραφία για Το λάδι καρύδας μεταμορφώνει τα μαλλιά σας
Μπορεί το λάδι καρύδας να χρησιμοποιείται στη μαγειρική, όμως έχει πολύ θετικές επιπτώσεις στη γενική υγεία και στην εξωτερική εμφάνιση... Πράγματι, το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, στην απώλεια βάρους και στη θεραπεία των λοιμώξεων. Γεμάτο αντιοξειδωτικά έχει αντιιικές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ έχει αναγνωριστεί ως εξαιρετική θεραπεία ομορφιάς. Δες πως θα το χρησιμοποιήσεις και απέκτησε βαθιά και πραγματική ενυδάτωση στα μαλλιά σου.

Οφέλη για τα μαλλιά

Δεδομένου ότι το λάδι καρύδας είναι τόσο πλούσιο σε λιπαρά οξέα, όπως το λαυρικό οξύ και το λινελαϊκό οξύ, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για τα μαλλιά. Οι αντιοξειδωτικές, αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές και αντι-ιικές ιδιότητες το καθιστούν ως τον πρώτο υποψήφιο για τη διατήρηση υγιών μαλλιών.

Το λάδι καρύδας έχει επίσης πολύ υψηλά ποσά τριγλυκεριδίων μέσης αλυσίδας ή αλλιώς MCT, τα οποία είναι τα κύρια συστατικά για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών. Οι περισσότερες από αυτές τις ιδιότητες βοηθούν να διατηρήσετε τα μαλλιά υγιή από μέσα προς τα έξω.


Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες που βρίσκονται στο λάδι καρύδας είναι άριστες φυσικές θεραπείες για διάφορες λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής. Μάλιστα, αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για τις ψείρες καθώς σκοτώνει τα αυγά.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα καθώς το λάδι καρύδας διαρρέει βαθιά στην τρίχα.

Η τακτική χρήση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της φαλάκρας, ενώ παρέχει συνολική φροντίδα στο τριχωτό της κεφαλής.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρύδας

Για την ανάπτυξη των μαλλιών. Οι πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο φυσικό λάδι καρύδας προωθούν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Εφαρμόστε το έλαιο συχνά για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να το αφήσετε στα μαλλιά σας μια νύχτα ή να ξεπλύνετε μετά από λίγες ώρες. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο, χωρίς χημικά σαμπουάν για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υπερβολική λιπαρότητα.

Ως κοντίσιονερ. Ένα ξηρό δέρμα σημαίνει γενικά ότι υπάρχει έλλειψη υγρασίας στους θύλακες των τριχών σας. Για να διορθωθεί αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ως θεραπεία προετοιμασίας για την αποκατάσταση της υγρασίας. Τρίψτε το έλαιο είτε στην παλάμη είτε στο δάχτυλό σας στο τριχωτό της κεφαλής και στις ρίζες των μαλλιών σας για ενυδάτωση. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το λάδι καρύδας με έλαιο γερανιού και δενδρολίβανου για καλύτερα αποτελέσματα.

Για την πιτυρίδα. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό και ότι μπορείτε να το αγγίξετε και να το τρίψετε με τα χέρια σας με άνεση. Κάντε μασάζ το δίνοντας έμφαση σε περιοχές με μεγαλύτερο πρόβλημα. Αφήστε το λάδι να για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα ήπιο αλλά καλό σαμπουάν κατά της πιτυρίδας. Ακολουθήστε τη θεραπεία αυτή μία φορά την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε χυμό λεμονιού με λάδι καρύδας και να το εφαρμόσετε πριν από τον ύπνο. Πλύνετε το επόμενο πρωί.

Για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το λάδι καρύδας μπορεί να επανορθώσει ακόμη και σκληρά ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η θερμότητα από τα προϊόντα, όπως σεσουάρ, ίσιωμα και χημικά από βαφές μαλλιών, σαμπουάν και προϊόντα styling επιφέρουν την απώλεια σημαντικών πρωτεϊνών. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι συχνά εύθραυστα και ξηρά λόγω της απώλειας των φυσικών πρωτεϊνών των μαλλιών. Το λάδι καρύδας περιέχει αυτές τις πρωτεΐνες προσφέροντας πλήρη διατροφή στα θυλάκια της τρίχας αναπληρώνοντας τις πρωτεΐνες που έχουν χάσει. Ζεστάνετε ελαφρώς το λάδι και εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής για μία ώρα περίπου και στη συνέχεια ξεπλύνετε απαλά με ένα φυτικό σαμπουάν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ