2014-10-22 23:18:11
Φωτογραφία για Οκτώ νέοι Ελληνες παίρνουν θέση στη γερμανική Βουλή
Βοηθοί Γερμανών βουλευτών θα δηλώνουν από το Μάρτιο και για πέντε μήνες οκτώ Ελληνες πτυχιούχοι Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του γερμανικού χρηματοδοτούμενου από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή προγράμματος IPS. Συνολικά 120 υπότροφοι από 41 κράτη θα έχουν από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Ιουλίου την ευκαιρία να γνωρίσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γερμανίας. Όπως είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός βουλευτής Bernhard Schulte-Druggelte, στόχος του προγράμματος είναι η παρακολούθηση των πολιτικών και δημοκρατικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων από κοντά. Οι υπότροφοι θα εργάζονται στο γραφείο ενός βουλευτή της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και θα έχουν εκτός αυτού τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια των πανεπιστημίων του Βερολίνου.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και υλοποιείται σε συνεργασία με τα τρία πανεπιστήμια του Βερολίνου. Όλα τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής και ασφάλισης, αλλά και το κόστος ενός μηνιαίου προγράμματος υποτροφίας, καλύπτονται από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή.


Εφέτος για πρώτη φορά θα επιλεγούν πτυχιούχοι από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία ενώ ήδη από τη χώρα έχουν υποβληθεί 40 αιτήσεις. Η επιλογή γίνεται ύστερα από προσωπική συνέντευξη ενώ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει οτι επιθυμεί να πάει σε γραφείο βουλευτή με παρόμοιες με τις δικές του πολιτικές αντιλήψεις ή κάποιοι δήλωσαν οτι επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά πολιτικούς «αντιπάλους».Η επιτυχία των υποτροφιών που δίνονται πανευρωπαϊκά εδώ και 28 χρόνια βασίζεται στο γεγονός οτι πολλοί απόφοιτοι είναι πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή εργάζονται σε κοινωφελείς οργανώσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής εν όψει της επιλογής οκτώ ενδεδειγμένων υποψηφίων για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία» (IPS) της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και με τον βουλευτή Bernhard Schulte-Drüggelte όπου συζήτησαν και το ενδεχόμενο επισκέψεων στη Γερμανία και Ελλήνων βουλευτών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ