2014-10-23 00:01:54
Φωτογραφία για ΤΗΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ... ΣΚΥΜΜΕΝΗ Η «ΚΥΡΙΑ»! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-0 (ΡΗΟΤΟ)
Κατά... παραγγελία! Ο Κασάμι εκπλήρωσε την… προφητεία του ανίκητου (και) απόψε Ρομπέρτο και με δικό του γκολ, ο Ολυμπιακός υπέταξε 1-0 τη Γιουβέντους στο απόρθητο κάστρο του, το «Καραϊσκάκη»!

Ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ προσέφερε στους οπαδούς του ο Θρύλος!

Μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους… λύγισε στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη, με τους ερυθρόλευκους να κατακτούν τη νίκη με γκολ από τον Κασάμι, το οποίο ήρθε με υπέροχο τελείωμα στο 36’. Ήρωας ο Ρομπέρτο, με σπουδαίες αποκρούσεις στο β’ ημίχρονο!

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έφτασε τους 6 βαθμούς, βρίσκεται στην κορυφή του Α’ ομίλου μαζί με τους «ροχιμπλάνκος» και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση!

Όλε-όλε στο φινάλε, με τον κόσμο να ζητά τη νίκη στο επικείμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό!

Απαντώντας στον ενισχυμένο άξονα της Γιουβέντους, ο Μίτσελ χρησιμοποίησε τον Εντινγκά αντί του Αφελάι θωρακίζοντας μεσοαμυντικά τον Ολυμπιακό. Ο Αφρικανός μαζί με τον Μιλιβόγεβιτς έκανε όλη τη... βρώμικη δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ηγέτης φύσει και θέσει ο Τσόρι σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι, με τον Κασάμι να κάνει υποδειγματικό τελείωμα στη φάση του γκολ χωρίς ν’ αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Μπουφόν.


Καθοριστικές επεμβάσεις του Ισπανού τερματοφύλακα στο β’ ημίχρονο σε προσπάθειες των Μοράτα, Πογκμπά και Τέβες. Στις νίκες συνήθως όλο το μερίδιο της επιτυχίας πηγαίνει... στους παίκτες. Με τη διαχείριση του σημερινού ματς, όμως ο Μίτσελ πιστώνεται κι αυτός το δικό του μερίδιο.

Στα καθαρά αγωνιστικά Με τη γνωστή ώθηση που δίνει η έδρα του, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκανε τη Γιουβέντους να τον... "νιώσει". Ο Μασουακού από αριστερά ξεκίνησε δύο επιθετικές ενέργειες, στη μία ο Κιελίνι με καθοριστική παρέμβαση αποσόβησε στον κίνδυνο, στην επόμενη ο Μήτρογλου αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ λίγο αργότερα ο Μπουφόν πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στην εκτέλεση φάουλ του Τσόρικαι κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο Ολυμπιακός έδειξε τις... άγριες διαθέσεις του απέναντι στην "κυρία", ταυτόχρονα όμως είχε να αντιμετωπίσει μια Γιουβέντους, η οποία έδειχνε ότι ανά πάσα στιγμή είχε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το παραμικρό ερυθρόλευκο λάθος. Σε μια αδράνεια στα μετόπισθεν, ο Ελαμπντελαουΐ έσωσε σωτήρια πάνω στην γραμμή στο πλασέ του Τέβες, κρατώντας όρθια την ομάδα του!

Και ήρθε ο Τσόρι με μια προσωική ενέργεια, όπου τράβηξε τρεις παίκτες πάνω του, ν’ αφήσει χώρο αρχικά για τον Μήτρογλου και στη συνέχεια για τον Κασάμι, με τον Ελβετό να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση στην δεξιά γωνία της εστίας του Μπουφόν και να σηκώνει στο… πόδι το "Ναό"!

Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό και ακολούθησε ένα... χιτσκοκικό τελευταίο ημίωρο με όλη τη Γιουβέντους να έχει βγει μπροστά για την ισοφάριση! Όμως απέναντί της συνάντησε έναν ανίκητο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο σταμάτησε τους «μπιανκονέρι» κρατώντας ανέπαφη την εστία του και τους ερυθρόλευκους με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα εν όψει της συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (91' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μανιάτης, Μήτρογλου (69' Αφελάι).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ογκμπόνα (77' Περέιρα), Λιχτστάινερ, Ασαμόα, Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Βιντάλ, Πογκμπά (87' Τζοβίνκο), Τέβες, Μοράτα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ