2014-10-23 01:50:09
Φωτογραφία για Στη Θεσσαλονίκη για ακτινοθεραπεία καρκινοπαθείς της Θράκης!
Στη Θεσσαλονίκη αναγκάζονται να μετακινούνται εδώ και μέρες εκατοντάδες καρκινοπαθείς της Θράκης και ευρύτερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για ακτινοθεραπείες, λόγω βλάβης που υπέστη το μοναδικό μηχάνημα που υπάρχει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Οι καρκινοπαθείς που είχαν προγραμματίσει τα ραντεβού τους για να πραγματοποιήσουν ακτινοθεραπείες στην Αλεξανδρούπολη ενημερώνονται τηλεφωνικώς είτε μετά από επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο πως αυτές αναβάλλονται λόγω βλάβης του μηχανήματος, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστό το πότε αυτό θα καταστεί εφικτό να επισκευαστεί. Έτσι οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν στο πλησιέστερο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για τις ακτινοθεραπείες τους, με αποτέλεσμα να βάζουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως οι εν λόγω θεραπείες απαιτούν σχεδόν την καθημερινή παρουσία των ασθενών στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς και οι συγγενείς τους από τη Θράκη και την ΑΜΘ να εξαντλούνται οικονομικά αλλά και σωματικά από τη μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη.


Το πρόβλημα ανέδειξε μέσω της ομάδας “Στραβά και Ανάποδα” στο Facebook ο διαχειριστής αυτής κ. Τάσος Τεφρωνίδης, πυροδοτώντας πληθώρα αρνητικών σχολίων για την κατάσταση που χαρακτηρίζει τη δημόσια υγεία στην περιοχή. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που καυτηριάζουν την πρόσφατη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις Μονάδες Υγείας της Θράκης και τα... “καλούδια” που έταξε για αυτές, τη στιγμή που η πραγματικότητα όπως αποδεικνύεται απέχει έτη φωτός και η ταλαιπωρία των ασθενών αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης.

“Μέσα στην κοινωνική και οικονομική ένδεια που βιώνει η πατρίδα μας προστέθηκε και η απόγνωση δεκάδων ίσως και εκατοντάδων καρκινοπαθών συμπολιτών μας στη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έκαναν τις άκρως απαραίτητες θεραπευτικές ακτινοβολίες στην μονάδα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που εδώ και ένα μήνα το μοναδικό αυτό μηχάνημα έπαψε να λειτουργεί λόγω βλάβης . Έτσι ασθενείς και συνοδοί συγγενείς των καρκινοπαθών από τον Έβρο ,την Κομοτηνή , την Ξανθη ,την Καβάλα και την Δράμα αναγκάζονται να μετακινηθούν προς τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την καθημερινή σχεδόν θεραπευτική αγωγή προσθέτοντας μια ακόμα σωματική και οικονομική ταλαιπωρία στο Γολγοθά της ασθενείας τους” αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Τεφρωνίδης, τονίζοντας πως “τελικά πόσο δύσκολο είναι να επισκευασθεί ένα τέτοιο μηχάνημα πόσο θα κοστίσει ας μας το πουν οι ανευθυνουπεύθυνοι της υγείας που και αυτοί με την σειρά τους να παραπέμψουν στους πολιτικούς , τελικά λεφτά υπάρχουν η όχι . Πιστεύω οτι τουλάχιστον γι'αυτην την επισκευή μπορούν να βρεθούν μια και ο πρωθυπουργός μας είπε τώρα έχουμε πλεόνασμα . Λοιπόν κ. Περιφερειάρχη αγαπητέ φίλε Γιώργο Παυλίδη σήκωσε τα μανίκια σου και άρχισε να δίνεις ραπίσματα στο κατεστημένο της υγείας και ελάφρυνε λίγο τον σταυρό που κουβαλούν αυτοί οι άνθρωποι”.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ