2014-10-23 04:14:07
Φωτογραφία για Στο μάτι της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής οι ΕΠΥ
Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής θα βρεθούν το επόμενο διάστημα οι Εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr από τις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή έχει γίνει κοινωνός του προβληματισμού που αναπτύσσεται σε διάφορες ασφαλιστικές αγορές της Ευρώπης από την ανεξέλεγκτη δράση των ΕΠΥ, κυρίως στο κλάδο αυτοκινήτου. Μάλιστα στη γειτονική Ιταλία το πρόβλημα φαίνεται να είναι πιο σοβαρό από ότι στη χώρα μας. Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι τα χαρτοφυλάκια των εταιρειών ΕΠΥ μεγεθύνονται ενώ η αρχική οδηγία για την Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών έκανε λόγο για περιορισμένες ασφαλιστικές εργασίες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι εύκολη ο εποπτικός έλεγχος.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ενώ η οδηγία Solvency II, εισάγει μία σειρά αυστηρών προϋποθέσεων προκειμένου να αναδειχθεί κάποιος σε μέλος ΔΣ ασφαλιστικής εταιρείας, δεν προβλέπεται τίποτα για τους αντιπροσώπους των ΕΠΥ. Έτσι μπορεί πρώην μέλη ΔΣ εταιρειών που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας να εμφανίζονται αργότερα ως αντιπρόσωποι ΕΠΥ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ