2014-10-23 09:55:51
Φωτογραφία για 5449 - Πλήθος πιστών στην ομιλία του Αγιορείτου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου στην Λαμία
Πλήθος πιστών κατέκλισε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου το απόγευμα το Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου με θέμα «Διδαχές και θαύματα του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου».

Τον Αγιορείτη Ιερομόναχο παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος χαρακτήρισε ως ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Εφόρου και Προστάτιδος του Αγίου Όρους,  την παρουσία του στην Λαμία. 

Ο π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης είναι μια διακεκριμένη προσωπικότητα του Αγίου Όρους και έχει τιμηθεί από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο με τον τίτλο του Μεγάλου Υμνογράφου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Έχει δε γνωρίσει προσωπικά από την νεανική του ηλικία τον Όσιο Γέροντα Παΐσιο.

Ο π. Αθανάσιος με γλαφυρό τρόπο ανέπτυξε την ομιλία του, αναφερόμενος στην ζωή, τις σωστικές διδαχές και τα θαύματα του μακαριστού Γέροντος Παϊσίου καθώς και σε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Εντυπωσιακά ήταν τα περιστατικά της ζωής του π. Παϊσίου και οι πολλές αρετές του για τις οποίες μίλησε με συγκίνηση ο π. Αθανάσιος και οι οποίες είναι άγνωστες στους πολλούς.


Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι αυτό που υπερέχει στη ζωή του Γέροντος Παϊσίου ήταν η αγάπη του προς τον Θεό και η αγάπη του προς τον άνθρωπο.  Ο Γέροντας Παΐσιος είναι ένα ουράνιο τηλεσκόπιο, ο οποίος πρεσβεύει και σήμερα υπέρ ημών.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των φιλαγίων πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλίσει το Αμφιθέατρο και τους διαδρόμους και οι οποίοι παρέμειναν μέχρι τέλους για να ασπασθούν το χέρι και να λάβουν την ευχή του Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Αθανασίου.  

http://www.imfth.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ