2014-10-23 11:21:34
Φωτογραφία για Τρεις Ελληνικές τράπεζες δεν θα περάσουν τα stress test...
Τουλάχιστον 11 ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και 3 ελληνικές θα αποτύχουν στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, τρεις τράπεζες στην Ελλάδα, τρεις στην Ιταλία και δύο στην Αυστρία δεν κατάφεραν να περάσουν τις ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

Μεταξύ των αποτυχόντων θα είναι, επίσης, μία κυπριακή τράπεζα, μία πορτογαλική και μία βελγική.

Τα stress test θα αποτελέσουν ακτινογραφία για την υγεία 130 τραπεζών στην Ευρώπη και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή.

Η είδηση προκάλεσε πτώση του ευρώ.

Πάντως κυπριακά δημοσιεύματα αναφέρουν πως καμία τράπεζα στην Κύπρο δεν θα αποτύχει στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

"Καμία κυπριακή τράπεζα δεν πρόκειται να αποτύχει το τεστ, δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα", ανέφερε στη "Cyprus Weekly", έγκυρη πηγή εντός του νησιού.


Σε μια πρώτη αντίδραση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζει ότι κάθε πληροφορία αυτή τη στιγμή είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συνέστησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων την Κυριακή. Εξάλλου εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ότι τα δημοσιεύματα στηρίζονται σε υποθέσεις.

Ανυπόστατο χαρακτήρισε έγκυρη πηγή με την οποία συνομίλησε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δημοσίευμα του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFΕ.

Η ίδια πηγή, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος ως ανυπόστατους, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα να έχει αποτύχει τα τεστ αντοχής μια κυπριακή τράπεζα, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε καν ανεπίσημα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των τεστ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ