2014-10-24 00:07:20
Φωτογραφία για Δεν είναι αναγνωρίσιμες οι σοροί των νεκρών του αεροπορικού στην Κύπρο
Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσαν γύρω στις δυο το μεσημέρι τα δυο πολεμικά σκάφη της UNIFIL, που περισυνέλεξαν τις σορούς του πιλότου του μικρού δικινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στα ανοικτά της Λάρνακας, Αυγουστίνου Αυγουστή και του επιβάτη Τζορτζ Οπέκι.

Οι σοροί ανευρέθηκαν στο χώρο του ατυχήματος κοντά στα συντρίμμια του δικινητήριου αεροσκάφους τύπου Diamond DA42. Η βραζιλιάνικη κορβέτα Constituicao (F-42), έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού στις μεταφέροντας συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ ακολούθησε, η γερμανική κορβέτα Braunschweig (F-260), μεταφέροντας το μεγαλύτερο όγκο από τα συντρίμμια του μοιραίου Diamond DA42 καθώς επίσης και τις σορούς των δυο θυμάτων.

Πρόκειται για τον 54χρονο πιλότο του δικινητήριου αεροσκάφους, Αυγουστίνο Αυγουστή από την Λεμεσό, πατέρα τριών παιδιών (δύο ανήλικων και ενός ενήλικα) και του Λιβανέζου Τζιορτζ Οπέκι 54 χρόνων, πατέρα επίσης δύο ανήλικων παιδιών.


Στο λιμάνι έσπευσαν συγγενείς του άτυχου πιλότου, οι όποιοι είχαν ενημερωθεί νωρίτερα για τα σχετικά, παρουσία ψυχολόγων του υπουργείου Υγείας, ενώ οι ιατροδικαστές έκαναν επί τόπου προκαταρκτικές εξετάσεις.

Τα κομμάτια του αεροσκάφους που εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν, με φορτηγό στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για εξέταση των αιτιών του δυστυχήματος από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, ενώ οι σοροί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, λήφθηκαν δείγματα για ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA καθώς οι σοροί δεν εντοπίστηκαν ολόκληροι, αλλά μέλη τους και σε μη αναγνωρίσιμη κατάσταση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ