2014-10-24 08:28:17
Φωτογραφία για ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε ποιες «παγίδες» υπάρχουν στην χρήση των 100 δόσεων για χρέη...
Ας προσέξουν όσοι προτίθενται να κάνουν χρήση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις στην εξόφληση των οφειλών τους προς το Δημόσιο και τα Ταμεία Η τροπολογία φαίνεται πως αφήνει εκτός, όσους έχουν μπει στην «πάγια ρύθμιση» για νέα χρέη με 12-24 δόσεις, και αφορά μόνο όσους έχουν μπει στην ρύθμιση «νέας αρχής». («τελευταίας ευκαιρίας») με τις 48 δόσεις που εκπνέουν σταδιακά και, πλέον, έχουν απομείνει λιγότερες από 30.

Η υποβολή αιτήσεων και η μείωση των δόσεων δεν θα ξεκινήσουν πριν από τον Δεκέμβριο ή τα τέλη Νοεμβρίου.

Μέχρι τότε δεν θα δουν ελάφρυνση οι οφειλέτες, επειδή θα χρειαστεί να περάσουν δύο ή τρεις εβδομάδες, ώστε να ετοιμαστούν οι εγκύκλιοι, να γίνει νέα εκκαθάριση των ήδη ρυθμισμένων οφειλών και να λειτουργήσει η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, πριν πληρώσουν την πρώτη δόση με τους νέους όρους.

Όσο αργεί να ξεκινήσει η νέα ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, που συσσωρεύονται κάθε μήνα σε εφορία και Ταμεία.


Για να κάνουν αίτηση, πρέπει να τις έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς!

Άρα, αν κάνουν αίτηση Δεκέμβριο ή μέχρι τον Μάρτιο του 2015 που τους δίνει περιθώριο η ρύθμιση, θα πρέπει να βρουν να πληρώσουν μαζεμένα ή κάθε μήνα στην ώρα τους, όλους τους τρέχοντες φόρους.

Αλλά και αν μπουν στη ρύθμιση και για όσο θα βρίσκονται σε αυτήν, έως και για μια οκταετία, θα πρέπει να μη δημιουργούν νέα χρέη.

Όσοι δημιουργήσουν νέα χρέη, καθώς και όσοι δεν πληρώσουν δύο δόσεις μέσα στο έτος ή μία δόση για πάνω από δύο μήνες, χάνουν τη ρύθμιση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ