2014-10-24 17:06:36
Φωτογραφία για Οι Ευρωπαίοι αριστεροί πάνε στην Κομπάνι
Οι Ευρωπαίοι αριστεροί θα πάνε να συμπαρασταθούν στους Κούρδους της Κομπάνι με αποστολή που θα φτάσει στις 27 Οκτωβρίου στα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως δήλωσε ο ηγέτης του κομουνιστικού κόμματος της Γαλλίας Πιέρ Λοράν «πάμε για να στηρίξουμε και να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους Κούρδους. Τόσο στους μαχητές της Κομπάνι όσο και στους πρόσφυγες».

Στην αποστολή θα μετέχουν εκπρόσωποι του γερμανικού Die Linke, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών κομμάτων από την Ιταλία, την Δανία και την Ισπανία.

Η αντιπροσωπεία μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί τους προσφυγικούς καταυλισμούς στα σύνορα, θα έχει επαφές με τα κουρδικά κόμματα της Τουρκίας ενώ θα επισκεφθούν και το Ντιγιάρμπακιρ και άλλες κουρδικές πόλεις.

tribune 

Στα κουρδικά κοινωνικά δίκτυα προβάλλονται οι ελληνικές εκδηλώσεις συμπαράστασης 

Οκτώβριος 23, 2014.   Στα  κοινωνικά δίκτυα των Κούρδων της βόρειας Συρίας, προβάλλεται η εκδήλωση συμπαράστασης του πολιτικού σχηματισμού ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα, προς τους πολιορκούμενους Κούρδους,  από τους τζιχαντιστές, στο Κομπάνι,  που μαζί με την κουρδική κοινότητα της Αθήνας προέβησαν σε διαμαρτυρία στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.


Οι σχετικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις αυτές, έχουν αναπαραχθεί από πολλά μέλη των κουρδικών δικτύων και έχουν προστεθεί και άλλες εκδηλώσεις των φιλικά προσκείμενων Ελλήνων, στο πρόβλημα  και στα δεινά των Κούρδων από τον εξτρεμιστικό επεκτατισμό στη Μέση Ανατολή.

--

 The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ