2014-10-24 17:27:26
Φωτογραφία για Μπορεί να έχουμε αϋπνία από κάποια πάθηση;
Μπορεί να έχουμε αϋπνία από κάποια πάθηση;

Η αϋπνία, μπορεί να είναι συνέπεια μιας γενικότερης διαταραχής του οργανισμού, μιας δηλητηριάσεως, μιας τάσης για υπογλυκαιμία και πολλών ανεπαρκειών σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βασικά λιπαρά οξέα.

Συνιστωνται: καλή αποτοξίνωση του οργανισμού, με την βοήθεια κυρίως φρούτων και αργιλίου, ακολουθούμενη απο μια καλή θεραπεία αναζωογονήσεως και ανακτήσεων των απαραίτητων μετάλλων, με βάση, ωμά φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και διατροφικά συμπληρώματα.

Ένα ζεστό ρόφημα επιδρά πάντοτε καταπραϋντικά. Έτσι, ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγη ζάχαρη ή μέλι μπορεί να αποδειχθεί αρκετό. Το ζεστό γάλα επιδρά επίσης καταπραϋντικά, ιδίως όμως σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας και στο δεύτερο μισό της νύχτας.

Καλές επιλογές για αφεψήματα είναι, μεταξύ άλλων, ο βασιλικός, η ματζουράνα, η λεβάντα, η μέντα, ή ρίγανη, η βαλεριάνα και το θυμάρι.

Ένα ζεστό μπάνιο με λεβάντα μια ώρα πριν τον ύπνο κάνει καλό.

Επίσης το μασαζ (αργό, απαλό, ρυθμικό, με τριβή η ψηλαφητο) βοηθάει πολυ στην χαλάρωση και την καταπολέμηση της αϋπνίας.

Με επιτυχία έχουν δοκιμαστεί επίσης η χρωματοθεραπεία (Μπλε η πράσινο χρώμα), η μουσικοθεραπεία, ομοιοπαθητική βελονισμός κ.α.

Τα υπνωτικά χάπια είναι λάθος να δίνονται χωρίς συνταγή γιατρού. Χρειάζεται προσοχή γιατί δημιουργούν εξάρτηση.

Καλόν ύπνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ