2014-10-24 23:38:42
Φωτογραφία για ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΗΤΑΝ Η ΛΑΜΠΟΡΑΛ...  63-57 ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Παρόλο που έπαιξε με τη… φωτιά, ο –λαβωμένος από απουσίες αλλά και ψυχολογικά- Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 63-57 της Λαμποράλ Κούτσα και να κάνει το «δύο στα δύο», στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας!

Είχε δεδομένες απουσίες, είχε κακή ψυχολογία, "ψάχνεται" ακόμα αλλά... νίκησε! Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, αλλά με την καλή του άμυνα κατάφερε να επικρατήσει μέσα στο "σπίτι" του και να διατηρήσει το αήττητο στον τέταρτο όμιλο, μετά από δύο αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα.

Κορυφαίος ο Ματ Λοτζέσκι με 15 πόντους για τους ερυθρόλευκους, ενώ σημαντικοί ήταν και οι Ντάνστον και Χάντερ με 10 και 9 πόντους αντίστοιχα.

Το θέμα πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος επιθετικά και κάτι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει παιχνίδι με πλάτη (ίσως βελτιωθεί η κατάσταση με τις επιστροφές Πρίντεζη και Ντάρντεν) και όταν ο αντίπαλος δεν τον αφήνει να "τρέξει" η ομάδα υποφέρει. Τα επιθετικά συστήματα είναι σχεδόν... ανύπαρκτα και αν σήμερα απέναντί του ήταν ομάδα που να μην έχει το τραγικό ποσοστό (κάτω από 30%) στα σουτ εντός παιδιάς το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα διαφορετικό.


Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός πάντως δεν πρόκειται να πάει πουθενά έτσι...  Και το "πουθενά" δεν είναι το ΤΟΡ-16 που εκεί θα προκριθεί όπως και να έχει Στα καθαρά αγωνιστικά...

Νωθρά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με κακές επιλογές στην επίθεση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Λαμποράλ να ξεκινήσει με ένα 0-4. Όμως, η συνέχεια ανήκε στους παίκτες του Μίλαν Τόμιτς. Με «όπλο» την καλή τους άμυνα, τον έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά και την σωστή «τροφοδότηση» των ψηλών οι ερυθρόλευκοι κράτησαν τους Ισπανούς χωρίς καλάθι για πάνω από έξι λεπτά με το σκορ να γίνεται 17-7! Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Κρέσπι ήταν να πετύχει ένα τρίποντο με τον Κοζέρ και να διαμορφώσει το 17-10.

Ο Λοτζέσκι είχε πάρει… μπρος και σε συνδυασμό με τον αρκετά καλό Λαφαγέτ που ήρθε από τον πάγκο, ο Ολυμπιακός εκτόξευσε την υπέρ του διαφορά στο +12, στα πρώτα τρία λεπτά, της δεύτερης περιόδου. Ωστόσο, η Λαμποράλ βρήκε λύσεις από τον Σαν Εμετέριο, ο οποίος με διαδοχικά τρίποντα έριξε τη διαφορά στους 6, ενώ ο πρώην ερυθρόλευκος, Πέρκινς, την έφερε ακόμα και στους τρεις. Αμυντικά, οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς τα πήγαιναν καλά, αλλά επιθετικά είχαν... «μπλοκάρει» και σκόραραν μόνο με βολές. Το αποτέλεσμα ήταν να μην ξεφύγουν ξανά στο σκορ και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 30-26.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να επιτίθεται σε αργό τέμπο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και σε συνδυασμό με την αστοχία του, διατηρούσε τη Λαμποράλ στο παιχνίδι. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς έχασαν εντελώς τη συγκέντρωσή τους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Ισπανοί, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα για το 40-43. Το τρίποντο του Σλούκα εκτός από την ισοφάριση, «ξύπνησε» κάπως τους συμπαίκτες του και έτσι το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +3 (48-45).

Το κακό επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού συνεχιζόταν και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και γι’ αυτό η Λαμποράλ ήταν σε απόσταση βολής. Το μόνο που διατηρούσε μπροστά τους ερυθρόλευκους ήταν η καλή τουςάμυνα και η αστοχία των Ισπανών, αλλά και η… όαση του Λοτζέσκι που έκανε το 58-55. Στα τελευταία δύο λεπτά, οι Ισπανοί είχαν «κολλήσει» στην επίθεση και με τους παίκτες του Μίλαν Τόμιτς να παίζουν και με το… χρόνο, έφτασαν στη νίκη με το τελικό 63-57.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 30-26, 48-45, 63-57.

Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 1, Χάντερ 9 (7ριμπ.), Ντάνστον 10 (6ριμπ.), Σπανούλης 9 (6λ., 2ασ.), Σλούκας 3 (1), Αγραβάνης 4 (7ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 15 (1).

Λαμποράλ Κούτσα (Κρέσπι): Ουάιτ, Άιβερσον 8, Κοζέρ 5 (1), Σενγκέλια 11 (1), Πέρκινς 7 (2), Χάμιλτον, Τιγί 4, Σαν Εμετέριο 14 (4), Ερτέλ, Τζόνσον, Μπέρτανς 8 (2).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ