2014-10-25 03:18:09
Φωτογραφία για 9 λόγοι για να σταματήσεις αυτό το ειδύλλιο αμέσως!
Μπορεί να έχεις βαρεθεί να βγαίνεις ραντεβού με την ελπίδα να συναντήσεις τον κύριο Τέλειο και να είσαι έτοιμη να συμβιβαστείς με την πιο μετριοπαθή εκδοχή του που η τύχη έριξε στον δρόμο σου, όμως υπάρχει λόγος σοβαρός για να πάψεις να επενδύεις σ' αυτή τη γνωριμία. Για την ακρίβεια δεν είναι ένας, αλλά εννιά… Δώσε βάση!

Το σκηνικό σού είναι γνωστό: έχετε βγει μερικές φορές οι δυο σας κι άλλες τόσες με παρέα –μπορεί να το έχετε κάνει κιόλας- και το πράγμα δείχνει να σοβαρεύει σε βαθμό που να νιώθεις σχεδόν δεσμευμένη. Όμως νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά και βρίσκεσαι αντιμέτωπη με το δίλημμα να υποκύψεις από απελπισία μπροστά στο ενδεχόμενο ενός ακόμη μοναχικού χειμώνα, ή ν' ακούσεις το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που φωνάζει σου κόψεις μαχαίρι αυτό το φλερτ.

Αν ισχύει κάτι από τα παρακάτω, καλύτερα να διαλέξεις τη δεύτερη εκδοχή και χωρίς δεύτερη σκέψη. Απλά διάβασε τα σημάδια και πάρε απόφαση ότι αυτό το αρσενικό δεν κάνει για σένα.


1. Σε συγκρίνει με την πρώην

Ποτέ μην επιτρέπεις σε κάποιον να σε κάνει να νιώθεις ότι έρχεσαι δεύτερη. Είτε βγαίνετε "χαλαρά", είτε είσαι ερωτευμένη μαζί του, δεν έχεις κανένα λόγο να του δώσεις ακόμα μια ευκαιρία όταν σε συγκρίνει με την πρώην του. Είσαι μια γοητευτική, δυνατή νέα γυναίκα και θέλεις να νιώθεις περήφανη για τον εαυτό σου. Ακόμη κι αν εκείνος δεν την παινεύει φανερά, είναι εύκολο να καταλάβεις τι παίζει όταν αναφέρεται συνέχεια σ' αυτήν ή όταν σου λέει ότι "τα μάτια σου μου θυμίζουν το Μαράκι". Απλά αναχώρησε μεγαλοπρεπώς αφήνοντας του τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεται για να αναρρώσει από τα τραύματα του –μακριά σου.

2. Είναι αγενής με τους φίλους σου

Όλοι έχουμε τις μαύρες μας πότε-πότε, αλλά όταν βγαίνετε οι δυο σας με τους φίλους ή με την παρέα σου εκείνος οφείλει να φοράει το καλύτερο του χαμόγελο και να είναι τουλάχιστον ευγενής. Δεν χρειάζεται να τους αγαπήσει, ούτε να γίνει κολλητός μαζί τους αλλά πρέπει τουλάχιστον να τους σέβεται, όπως ακριβώς απαιτεί να σέβεσαι κι εσύ τους δικούς του φίλους.

3. Σου βγάζει τον χειρότερο εαυτό σου

Κάθε συνάντηση σας καταλήγει σε δάκρυα, ενώ ταυτόχρονα σε βάζει στο τριπ να νιώθεις ότι περπατάς μέσα σε ναρκοπέδιο: οτιδήποτε από τα δύο αν ισχύει τότε οφείλεις να παραδεχτείς πως αυτός ο τύπος σου βγάζει τον χειρότερο εαυτό σου –πόσο μάλλον αν ισχύουν και τα δύο. Σε μια υγιή σχέση –ήδη πριν γίνει σχέση- θα πρέπει να σου δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και πληρότητας.

4. Είναι ψωνάρα

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα ιδιαίτερα γοητευτικό χάρισμα για αγόρια και κορίτσια. Όμως όταν κάποιος κοκορεύεται όλη την ώρα, ή ευλογάει τα γένια του έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Αν εκείνος σου δείχνει ότι τα παίρνει όλα πολύ σοβαρά, ότι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και μονίμως τρίβει στα μούτρα των άλλων πόσο ανώτερος τύπος είναι, καλύτερα να μην συνεχίζεις να βγαίνεις μαζί του. Άλλωστε, δεν θα μπορέσεις ποτέ να σταθείς στο ύψος μιας τέτοιας… τελειότητας.

5. Σε παραμυθιάζει ότι θ' αλλάξει

Αν βγαίνεις με κάποιον που σου ζητάει ν' αλλάξεις, ή που εσύ θα ήθελες ν' αλλάξει, είσαι σε λάθος διεύθυνση. Υπάρχουν κάτι τύποι που μπορεί να σε κάνουν να πιστέψεις ότι θα αλλάξουν, καθώς ισχυρίζονται ότι σε αγαπούν ή ότι θέλουν να σ' ευχαριστήσουν. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι πράξεις τους μιλούν καθαρότερα απ' τα λόγια τους και καλύτερα να τις πιστέψεις. Αν εκείνος σου λέει άλλα και μετά κάνει τα ανάποδα, το πιθανότερο είναι ότι απλά σε παραμυθιάζει. Όμως, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους γιατί να θέλεις με μείνεις με κάποιον που ονειρεύεσαι ν' αλλάξει;

6. Σε έχει για καβάτζα

Σε θυμάται πάντα μετά τις οκτώ το βράδυ, ή μένετε πάντα μέσα –σπίτι του ή σπίτι σου- όταν είσαστε μαζί. Ή μήπως στην ουσία το μόνο που σας συνδέει είναι το σεξ, άντε κι οι αγκαλίτσες; Αν ισχύει οτιδήποτε από τα παραπάνω, τότε το πιθανότερο είναι ότι είσαι απλά η εύκολη λύση για εκείνον και σ' αυτή την περίπτωση δεν έχεις κανένα λόγο να χάνεις τον χρόνο σου μαζί του. Είσαι κάτι περισσότερο από ένα χρηστικό αντικείμενο και έχει έρθει η ώρα να πεις όχι σ' αυτό τον ρόλο.

7. Είναι φτερό στον άνεμο

Είτε πρόκειται για τον αιώνιο φοιτητή, είτε για τον τριαντάρη που συνεχίζει να ψάχνει "τι θα γίνει όταν μεγαλώσει" και δεν έχει ιδέα πώς θα ήθελε να ζει σε πέντε χρόνια από σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι εκείνος θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση και δεν έχει κανένα λόγο να μείνεις κι εσύ στο πλευρό του για να το διαπιστώσεις. Μπορεί ν' ακούγεται αυστηρό, αλλά κάποιος που δεν έχει έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό στη ζωή του, δεν πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο και δεν μπορεί να προκύψει μια σοβαρή σχέση μαζί του.

8. Έχετε διαφορετικές πεποιθήσεις

Μπορεί ν' ακούγεται αυτονόητο, αλλά μέσα στον πανικό της μοναξιάς σου να το παραγνωρίζεις, γι' αυτό στο θυμίζουμε: αν εκείνος έχει διαφορετικές αξίες και πιστεύω από εσένα κάθε ευκαιρία που του δίνεις είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Μπορεί να είναι κούκλος, μπορεί να είναι ευγενέστατος και γλυκύτατος, αλλά αν δεν έχετε έναν κοινό παρονομαστή στο τι πραγματικά μετράει σ' αυτή τη ζωή, η εξίσωση της γνωριμίας σας μόνο σε λάθη μπορεί να οδηγήσει. Και αν νομίζεις ότι θα τον μεταπείσεις με τον καιρό, απλά ξαναδιάβασε το σημάδι Νο 5.

9. Οι τρόποι του σ' εκνευρίζουν

Αν επιμένεις να μην βλέπεις τον λόγο ν' ακούσεις το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που σε προειδοποιεί να πεις όχι σ' αυτό το αγόρι και να το τελειώσεις όσο είναι καιρός, η τελευταία σου ελπίδα να γλιτώσεις εγκαίρως από μια δυστυχισμένη σχέση είναι να παρατηρήσεις κάτι που είναι πολύ απλό ακόμη και για την πιο καλοπροαίρετη μοναχική καρδιά: η παρουσία του σου προκαλεί νευρικότητα ή αμηχανία. Ακόμη κι αν εκείνος συγκεντρώνει όλα τα "τυπικά προσόντα" για να εξελιχθεί στον κύριο Τέλειο αλλά νιώθεις ένα κενό μέσα σου κάθε φορά που τον βλέπεις, τότε είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σπίθα μεταξύ σας κι ότι αυτή η γνωριμία δεν θα εξελιχθεί ποτέ στην σχέση που ονειρεύεσαι. Αν δεν ανυπομονείς να τον ξαναδείς μετά από κάθε ραντεβού και κάθε συνάντηση σας δεν σε γεμίζει ζεστασιά και οικειότητα, τότε δεν αξίζει άλλη ευκαιρία.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να σηκώσεις τόσο ψηλά τον πήχη που να μην μπορεί κανείς να τον ξεπεράσει. Άλλωστε, αν δεν βγεις μερικά ραντεβού με έναν άντρα που σε ελκύει και αν δεν του επιτρέψεις να σου δώσει κάποια αυθόρμητα δείγματα του χαρακτήρα του, δεν θα μπορέσεις να γνωρίσεις κανέναν επαρκώς για να αποφασίσεις αν κάνει για σένα. Μάλιστα, αυτή είναι η ουσία του συγκεκριμένου άρθρου: όταν ψάχνεις για ταίρι, λέγε ναι στις νέες γνωριμίες αλλά έχετε τα μάτια σου ανοιχτά και κοίτα καλά κάτω από την επιφάνεια πριν αποφασίσεις ότι αξίζει να του χαρίσεις την καρδιά σου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ