2014-10-25 05:42:08
Φωτογραφία για 26 νεοσύλλεκτοι Αιγύπτιοι στρατιώτες νεκροί και 28 τραυματίες στο Σινά
Toυλάχιστον 26 νεοσύλλεκτοι αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή και 28 άλλοι τραυματίστηκαν οι περισσότεροι σοβαρά μεταδίδουν τα κρατικά αιγυπτιακά μέσα.Ο τραγικός απολογισμός προέρχεται από φονική έκρηξη στο Σινά που προήλθε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.Κάποια μέσα μιλούν για επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι.O μεγάλος αριθμός των νεκρών οφείλεται όχι σε αυτή καθ εαυτή την επίθεση αυτοκτονίας αλλά στο ότι οι ισλαμιστές που είχαν στήσει ενέδρα συνέχισαν να βάλουν με βαρύ οπλισμό και ρουκέτες με το σύστημα εκτόξευσης RPG. Η επίθεση εκδηλώθηκε στην περιοχή sheikh zuweid στο Σινά.To al jazeera αναφέρεται σε 26 νεκρούς.Υπέυθυνη είναι η τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση της περιοχής η Ansar Beït al-Maqdess .Το όχημα στόχευσε ένα check point του στρατού στο βορρά της χερσονήσου του Σινά ανέφεραν οι υπεύθυνοι ασφαλείας._1_~1 «Η πλειοψηφία των τραυματιών είναι πολύ σοβαρά πληγέντες και διακομίσθηκαν με ελικόπτερα »τόνισε ο Tareq Khater που εργάζεται στον τομέα υγείας στο AFP.Τα ελικόπτερα ήταν απάτσι λόγω του δυνατού οπλισμού των τζιχαντσιτών.O πρόεδρος Σίσι συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας.


Το σημείο ελέγχου βρισκόταν βορειοδυτικά της πόλης Al-Arich στην μεγαλύτεη πόλη της επαρχίας του Β. Σινά σύμφωνα με τους υπεύθυνους των δυνάμεων της τάξης.

Αρχικά και μετά την πτώση του Μόρσι οι τρομοκρατικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν στο βόρειο Σινά περιοχή ορεινή και ερημώδη και σιγά σιγά οι τρομοκρατικές επιθέσεις εξαπλώθηκαν στο Δέλυτα του Νείλου και το Κάιρο.

Στην αρχή της εβδομάδας άλλοι 7 αιγύπτιοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε βομβιστική έκρηξη dστο νότο της ‘Al-Arich, και πάλι στο βόρειο Σινά. Τον Σεπτέμβριο οι ισλαμιστές σκότωσαν 17 αστυνομικούς στο Σινά σε 2 βομβιστικές επιθέσεις. Οι τζιχαντιστές του Σινά σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικούς την τελευταία χρονιά στη χερσόνησο.

Η τρομοκρατική οργάνωση που εδρεύει στη χερσόνησο του Σινά είναι η Ansar Beït al-Maqdess (οι οπαδοί της Ιερουσαλήμ στα αραβικά) έχει διεκδικήσει πλήθος επιθέσεων κατά των δυνάμεων της τάξης μετά το καλοκαίρι του 2013 και το την πτώση του προέδρου Μόρσι των αδελφών μουσουλμάνων.Η οργάνωση έχει εκφράσει την υποστήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος που δρα σε Συρία και Ιράκ.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ