2014-10-25 20:30:10
Φωτογραφία για Θα διαφημίσει την Θεσσαλονίκη γυρίζοντας την Ευρώπη με λεωφορείο!
Ένα όμορφο ταξίδι πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγο καιρό με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και προορισμό χώρες της Ευρώπης. Ο 45χρονος Κωνσταντίνος Σουλούντσης με πολύ τρέλα και πολύ αγάπη για τη Θεσσαλονίκη αποφάσισε

να γυρίσει την Ευρώπη με ένα λεωφορείο με μόνο σκοπό να διαφημίσει την πόλη του. Ο Κωνσταντίνος μέχρι το 2004 ζούσε στη Γερμανία, αλλά από τη στιγμή που ήρθε στη Θεσσαλονίκη μαγεύτηκε από την ομορφιά της και αποφάσισε να κάνει κάτι για να την προωθήσει στις χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως δήλωσε στο seleo.gr δεν πιστεύει πως υπάρχει σωστή τουριστική ανάπτυξη στην πόλη.

Η κεντρική ιδέα του όλου εγχειρήματος έγκειται στο ότι η Πολιτιστική Γραμμή του λεωφορείου Αρ. 50 ξεκινάει ένα πολιτιστικό ταξίδι σε διάφορες χώρες και πόλεις της Ευρώπης, με στόχο να γνωρίσουν, την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή. Το συγκεκριμένο ταξίδι θα είναι ένα ταξίδι συνάντησης των λαών, ώστε να επιτευχθεί η αναγνωρισιμότητα της ιστορίας, του πολιτισμού, της σημερινής πραγματικότητας και της δυναμικής του μέλλοντος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Μέσα από το λεωφορείο θα γίνεται προβολή των μνημείων του παρελθόντος, των μελλοντικών σχεδίων για την πόλη και την περιοχή, της πολυπολιτισμικότητας, του εβραϊκού στοιχείου της πόλης και της ιστορίας του και του Α.Π.Θ.


Το ταξίδι θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2015 και θα διαρκέσει 20 μέρες. Το λεωφορείο παρέχεται από ιδιωτικό πρακτορείο, ενώ ο δήμος Θεσσαλονικης θα τον προμηθεύσει με διαφημιστικό υλικό για την προβολή της πόλης. Η συνολική διαδρομή 7000 χλμ, που θα ακολουθήσουν είναι η εξής: Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι-Βιέννη-Μόναχο-Λειψία-Βερολίνο-Αμβούργο-Κολωνία-Φρανκφούρτη-Στουτγάρδη-Άουγκσμπουργκ-Σάλτσμπουργκ-Δαλματικές Ακτές-Θεσσαλονίκη. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, ο Κωνσταντίνος είναι σε αναζήτηση χορηγών καθώς και εθελοντών που θα επιλέξουν να τον συνοδεύσουν. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του στο 6944828899 ή στο 2314005126.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ