2014-10-26 11:40:49
Φωτογραφία για Πατρών – Πύργου: Η χάραξη του νέου αυτοκινητοδρόμου βγάζει στο... δρόμο κατοίκους και φορείς
Στο δρόμο βγαίνουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Δυτικής Αχαίας και των συνοικιών της Πάτρας που αντιδρούν στην ανατολική χάραξη της Πατρών - Πύργου, ζητώντας να ακολουθηθεί η νότια.

Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης αρνήθηκε να συζητήσει, γιατί όπως είχε πει σε πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο με τοπικούς φορείς και αιρετούς, θέτει σε κίνδυνο ακόμα και το ίδιο το έργο.

Κάτοικοι, όμως και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, δε θα αφήσουν αυτό να περάσει έτσι και χθες, Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποίησαν στα Βραχναίικα στην αίθουσα «Σταυροπουλείου» συγκέντρωση για το σοβαρό πρόβλημα της χάραξης του νέου αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαΐα.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Επιβάλλεται να γίνει αποδεκτή η απλή λογική και η θέληση των κατοίκων και όλων των φορέων της περιοχής μας που έχει ήδη διακηρυχτεί ομόφωνα από τη σύσκεψη στις 7 Σεπτεμβρίου 2008.

Εάν γίνει αποδεκτός ο εκβιασμός του ΥΠΕΧΩΔΕ - ότι τάχα μου κινδυνεύει το έργο με τη νέα χάραξη- και δεν αντιδράσουμε θα αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας ένα έργο με τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, στο χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο ( Αχλάδα- Γαλάρια- Σκάγια) αλλά και ένα έργο που αντί για ανάπτυξη θα φέρει υποβάθμιση στην περιοχή μας.

Την πρωτοβουλίας μας αυτή στηρίζουν και «αγκαλιάζουν» η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας".

Πηγή: patrastimes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ