2014-10-27 22:06:11
Φωτογραφία για Νίκη-ανάσα για την Ξάνθη επί της Νίκης Βόλου
Στο άψε-σβήσε «καθάρισε» τη Νίκη Βόλου η Ξάνθη! Πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο… καπάκι, οι ακρίτες πήραν το τρίποντο-ανάσα (2-0) και την ίδια ώρα... βύθιζαν όλο και περισσότερο τους «κυανόλευκους».

Deja vu ανάμεσα σε Ξάνθη και Νίκη Βόλου!

Όπως και στο Κύπελλο, έτσι και στο πρωτάθλημα, οι ακρίτες πήραν πολύ σημαντική νίκη απέναντι στους Βολιώτες, επικρατώντας 2-0 στα Πηγάδια και «κλείνοντας» την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας!

Μέσα σε διάστημα επτά λεπτών, οι Κλέιτον (47’) και Σολτάνι (54’) εκτέλεσαν τους νεοφώτιστους κι έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα τους να «σκαρφαλώσει» στους 9 βαθμούς, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι -που δεν απείλησαν στο ματς- παραμένουν στο… βυθό της βαθμολογίας (με 3 πόντους).

Το ματς:

Θέλαμε να κλείσουμε την αγωνιστική με… γλυκό (για επιδόρπιο). Έλα, όμως, που στα πρώτα λεπτά βλέπαμε «σούπα». Κι όσο κυλούσε ο αγώνας, η Νίκη Βόλου έδειχνε και καλύτερα «σημάδια» και περισσότερη όρεξη να «φτιάξει» κάτι. Δεν κράτησε πολύ όμως αυτή η κυριαρχία των κυανόλευκων, με την Ξάνθη απ’ το 15’ και μετά να αναλαμβάνει πλήρως τα ηνία του αγώνα, να πιέζει τους αντιπάλους της και να τους κλείνει στα καρέ τους -σχεδόν ολοκληρωτικά!


Κι αφού οι παίκτες του Λουτσέσκου έβρισκαν τα πατήματά τους στο γήπεδο, η «ανάγκη» για ένα γκολ γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, είδαμε- επιτέλους- την πρώτη καλή φάση στο ματς, με τον Τραΐρη να βγαίνει «νικητής» με τον Καπετάνο (σε γυριστό σουτ που έπιασε). Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν -και ήταν- ανήμποροι να προκαλέσουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο για την εστία των ακριτών, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν μια υπεροχή, αλλά δίχως τις φάσεις (πέραν κι ενός πολύ καλού σουτ του Σολτάνι που σταμάτησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα). Και κάπως έτσι το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν και φυσιολογικό και… δυσάρεστο (βάσει θεάματος) για τους ουδέτερους.

Δεν ξέρουμε αν ο Λουτσέσκου έβγαλε κάποιο… μαγικό ραβδάκι στο ημίχρονο. Αν μετέτρεψε τους παίκτες τους σε κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι, όμως, πως η Ξάνθη μπήκε αγριεμένη να πάρει τους τρεις βαθμούς. Και να τους πάρει γρήγορα-γρήγορα! Και ο Κλέιτον (47’) έδωσε το σύνθημα για τη νίκη -παίρνοντας το ριμπάουντ και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Και επτά λεπτά αργότερα τον… ακολούθησε και ο Σολτάνι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την αμυντική αδράνεια της Νίκης και από κοντά έχρισε την ομάδα του το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Χρόνος υπήρχε. Και πολύς μάλιστα. Αλλά οι Βολιώτες επ’ ουδενί δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Ούτε να κυκλοφορήσουν μπάλα, ούτε να επιτεθούν, ούτε να κάνουν το οτιδήποτε για να αλλάξουν την μοίρα τους. Και ουσιαστικά έχοντας… παρατήσει το ματς, το ποιος θα έπαιρνε τους βαθμούς δεν μπορούσε να αλλάξει. Το εύρος της νίκης των γηπεδούχων, θα μπορούσε όμως. Αν ο Μπαξεβανίδης είχε καταφέρει να νικήσει τον Τραΐρη, αν ο Κλέιτον δεν είχε σημαδέψει δοκάρι στο 83’, αν ο Καπετάνος είχε μετουσιώσει σε γκολ τη νέα του ευκαιρία προς το τέλος. Τίποτα απ’ αυτά δεν έγινε, με το 2-0 να μένει ως το φινάλε και την Ξάνθη να παίρνει πιο εύκολα απ’ όσο θα υπολόγιζε το τρίποντο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Ομπόντο (84’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (77’ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Λουσέρο (46’ Ράνος)

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας): Ταΐρης, Καρασαλίδης, Ίβενς, Κυζιρίδης (64’ Σκούρτης), Τζιώρας, Τσουκάνης (46’ Αργυρίου), Ροτζέριο (67’ Μέτσε), Σταμπολζίεφ, Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης, Μαρινάκης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ