2014-10-27 23:11:11
Φωτογραφία για Απολέπιση προσώπου: Μια απαραίτητη διαδικασία ομορφιάς
Εάν η απολέπιση δεν είναι ανάμεσα στις καθημερινές σας συνήθειες, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Το δέρμα μας δέχεται μέρα – νύχτα δυνατά χτυπήματα από εξωτερικούς... παράγοντες του περιβάλλοντος που επηρεάζουν την υγεία και τη λάμψη του προσώπου μας. Η διατήρηση του δέρματος σε υγιή επίπεδα είναι μια διαδικασία που απαιτεί την συνεχή αναγέννηση των κυττάρων και αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Γι’ αυτό συνιστάται απολέπιση. Η απολέπιση του προσώπου αναζωογονεί την επιδερμίδα, κάνοντας το δέρμα πιο καθαρό, λαμπερό και απαλό. Στο πρόσωπο υπάρχουν καθημερινά νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν την εμφάνιση νέων κυττάρων, γι’ αυτό η ήπια αφαίρεσή τους με προϊόντα απολέπισης επιταχύνει τη διαδικασία αναγέννησής τους και συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση καθαρής και υγιούς επιδερμίδας.

Άλλος λόγος για συχνή απολέπιση; Τί πιο πειστικό, από το ότι πολεμά την γήρανση της επιδερμίδας, καθώς ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνει την δημιουργία νέων κυττάρων; Καθώς μεγαλώνουμε, η διαδικασία της δημιουργίας νέων κυττάρων από τον οργανισμό επιβραδύνεται και το δέρμα μοιάζει θαμπό και θολό
. Έτσι, μια καλή απολέπιση βοηθά στην τόνωση της επιδερμίδας και αποτελεί έναν ακόμη σύμμαχο αντιγήρανσης. Άλλωστε, δεν «μαρτυρά» τίποτα πιο γρήγορα την ηλικία μας από ένα θαμπό και κουρασμένο δέρμα.

Είτε με κρέμες που βρίσκουμε σε πληθώρα στην αγορά είτε με φυσικά προϊόντα που έχουμε στην κουζίνα μας, η απολέπιση μπορεί να γίνει πανεύκολη υπόθεση. Η ζάχαρη, το μέλι και ο καφές αποτελούν τα πλέον δημοφιλή συστατικά για μια DIY μάσκα απολέπισης, συνεπώς η ομορφιά δεν χρειάζεται να είναι πάντα κοστοβόρα.

Απολέπιση προσώπου: Μια απαραίτητη διαδικασία ομορφιάςΠόσο συχνά, όμως, πρέπει να κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπό μας; Οι ειδικοί λένε πως εξαρτάται. Ο τύπος της επιδερμίδας αλλά και η ηλικία είναι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν τη συχνότητα της απολέπισης. Σε νεαρή ηλικία, η επιδερμίδα τείνει να είναι περισσότερο λιπαρή και έτσι μπορεί να «αντέξει» πιο συχνή απολέπιση.

Αντίστοιχα, όσο μεγαλώνουμε το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και λεπτό, συνεπώς η καθημερινή απολέπιση δεν ενδείκνυται, καθώς μπορεί να τραυματίσει το δέρμα και αντί να το αναζωογονήσει, υπάρχει η πιθανότητα να το ξηράνει περισσότερο.

Παράλληλα, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και την ευαισθησία της επιδερμίδας, καθώς άνθρωποι που παρουσιάζουν σημάδια εκζέματος ή ακμής πρέπει να αποφεύγουν κρέμες απολέπισης που περιέχουν κόκκους και σίγουρα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στην συχνότητα της απολέπισης.

Ένα σημαντικό tip είναι να θυμάστε πάντα τον σκοπό της απολέπισης. Αυτό που θέλετε να πετύχετε είναι να δείτε την επιδερμίδα σας πιο απαλή και λαμπερή, όχι ερεθισμένη ή κόκκινη. Γι’ αυτό αποφύγετε το δυνατό τρίψιμο ή τις κρέμες που σας προκαλούν ερεθισμούς. Αν και είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να κρατήσετε την επιδερμίδα σας απαλή, η απολέπιση μπορεί να κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό, αν δεν «ακούσετε» οι ίδιοι τις ανάγκες του δέρματός σας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ