2014-10-27 23:59:08
Φωτογραφία για «Η Συγκάλυψη»: Μια βουτιά χωρίς ανάσα στον σκοτεινό υπόκοσμο του Μπρούκλιν...
Από τη φαντασία του μετρ ιστοριών εγκλήματος Ντένις Λαχέιν, υπεύθυνου για τα αριστουργηματικά κείμενα των πολυβραβευμένων «Σκοτεινό Ποτάμι» και «Το Νησί των Καταραμένων», η «Συγκάλυψη» πέφτει στα χέρια του ταλαντούχου, υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη, Μάικλ Ρόσκαμ, για να πάρει σάρκα και οστά μέσα από την ανεξάντλητη ερμηνευτική φαρέτρα των μεγάλων, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Τομ Χάρντι, Ματίας Σενέρτς και Νούμι Ραπάς. Αποτέλεσμα της πολυαναμενόμενης σύμπραξης, που δυστυχώς αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία να θαυμάσουμε τον μεγάλο Γκαντολφίνι στο σινεμά, είναι ένα σκοτεινό Νεοϋορκέζικο αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα.

Το βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν σενάριο της ταινίας, καταφέρνει να τοποθετήσει αριστοτεχνικά μια ασυνήθιστη ιστορία αγάπης απέναντι σε ένα ραγδαία βυθιζόμενο σκηνικό οργανωμένου εγκλήματος - ανάμεσα σε εστιατόρια και συνοικιακά μπαρ που προωθούν το ξέπλυμα χρήματος και τη συγκάλυψη.


Η ανακάλυψη ενός εγκαταλελειμμένου και κακοποιημένου κουταβιού, οδηγεί έναν μοναχικό μπάρμαν, τον Μπομπ Σαγκινόφσκι (Τομ Χάρντι), έξω από τη μονότονη καθημερινότητά του και απευθείας στον συγκλονιστικό σύμπαν της «Συγκάλυψης», μέσα από ένα καθηλωτικό ταξίδι στην άγνωστη πλευρά του επικίνδυνου Μπρούκλιν. Ο Μπομπ σερβίρει ποτά στο μπαρ του ξάδελφού του, Μαρβ (Τζέιμς Γκαντολφίνι) και κάθε φορά που τα μεγάλα αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος του Μπρούκλιν αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το μέρος για να αποθηκεύσουν προσωρινά το χρήμα που απέκτησαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους, εκείνος κάνει τα στραβά μάτια. Αποκλεισμένος και απόμακρος από όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, παρακολουθεί καθημερινά τη λειτουργία στην εκκλησία της γειτονιάς, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει ποτέ τη Θεία Κοινωνία!

Η απλή και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις καθημερινότητά του όμως, αναμένεται να αλλάξει άρδην από τη στιγμή που θα ανακαλύψει ένα κακοποιημένο μικρό πιτ μπουλ, παρατημένο σε έναν κάδο απορριμμάτων. Με τη βοήθεια της γειτόνισσάς του, της Νάντια (Νούμι Ραπάς), αποφασίζει να το περιθάλψει, ενώ η κοινή τους αγάπη για το σκυλάκι θα γεννήσει ανάμεσά τους μια απροσδόκητη έλξη. Την ίδια στιγμή, μια ληστεία στο μπαρ που δουλεύει, θα φέρει τον Μπομπ αντιμέτωπο με τον αληθινό ιδιοκτήτη του μπαρ, έναν αδίστακτο αρχιμαφιόζο της Τσετσενικής μαφίας. Και σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, στην εξίσωση προστίθεται κι ο Έρικ Ντιντς (Ματίας Σενέρτς), ο ιδιοκτήτης του σκύλου και πρώην (κόπανος) φίλος της Νάντια ο οποίος θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανακτήσει και τις δυο χαμένες του “αγάπες” από τον Μπομπ. Έτσι ο σκοτεινός μας ήρωας αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με το πραγματικό και σοκαριστικό πρόσωπο των ανθρώπων που νόμιζε ότι γνώριζε καλά - ανάμεσα σ’ αυτούς και με τον ίδιο του τον άγνωστο εαυτό!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ