2014-10-29 01:26:06
Φωτογραφία για Ημερίδα: «Ελληνικός Κοινοτισμός 2014»
Ο Επιστημονικός Σύλλογος Νέων των Αθηνών σε συνεργασία με το περιοδικό manifesto και τις ιστοσελίδες antifono.gr, koinotismos.wordpress.com, oikologein.blogspot.gr διοργανώνει τη Κυριακή 2 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα «Ελληνικός Κοινοτισμός 2014», στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Ορμώμενοι από την αφετηρία ενός διαφορετικού μέλλοντος, δομημένου στην βάση των φυσικών μεγεθών, της αδιαμεσολάβητης κοινωνίας σχέσεων, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινοτικής αυτοοργάνωσης, διανοούμενοι, συλλογικότητες, φορείς και Πολίτες θα συμμετέχουμε σε μία ημέρα προβληματισμού, νέων ιδεών, διαλόγου και συγκερασμού προσεγγίσεων. Σκοπός μας να διερευνήσουμε το αν και πως, η παράδοση του ελληνικού κοινοτισμού αλλά και οι σύγχρονες μέθοδοι κοινοτικής αυτοοργάνωσης, μπορούν να μας δώσουν απαντήσεις στα αδιέξοδα της μετανεοτερικής κρίσης, που απ’ ότι φαίνεται θα βιώσουμε έντονα στον 21ο αιώνα.


Μία ημέρα με εισηγήσεις, παρουσιάσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και πολύ διάλογο, που ευελπιστούμε να αποτελέσει το τόπο συνάντησης ειλικρινών προθέσεων για την εξεύρεση απαντήσεων.

Θεματικά Πάνελ:

1) ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Οικολογικά και Αμεσοδημοκρατικά προτάγματα

2) Ο ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Ιστορικές αφετηρίες – Μελλοντικές προοπτικές

3) ΜΟΡΦΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Συνεργατικές ενώσεις, συνεταιρισμοί, παραγωγικές συνενώσεις προσώπων

4) Η ΙΔΙΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΥ: Άμεση Δημοκρατία, κοινότητα και ελληνικός ανθρωπολογικός τύπος

Προβολές Ντοκυμαντέρ:

1) Το Παλατάκι των Αορίων

2) Πίσω από το βουνό

3) Αυθόρμητη αρχιτεκτονική βοσκών
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ