2014-10-29 19:03:35
Φωτογραφία για Αμφίπολη, όπως Ιντιάνα Τζόουνς: Τι γράφει μία γαλλική εφημερίδα
«Οι ανασκαφές στο μνημείο της Αμφίπολης προβάλλονται από τα ξένα δίκτυα όπως... οι περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς, εξάπτοντας το ενδιαφέρον των ειδικών αλλά και του κοινού», σχολιάζει η εφημερίδα

Με τον πρωτοσέλιδο αυτό τίτλο, η καθημερινή γαλλική εφημερίδα «20 minutes», αναφέρεται στο αμείωτο ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά και της διεθνούς κοινότητας για τα ευρήματα στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα στο χθεσινό τεύχος της, για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού στον τάφο της Αμφίπολης, οι ειδικοί συγκεντρώνουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες τους και τις παρουσιάζουν στις τηλεοράσεις.

«Οι ανασκαφές στο μνημείο της Αμφίπολης προβάλλονται από τα ξένα δίκτυα όπως οι περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς, εξάπτοντας το ενδιαφέρον των ειδικών αλλά και του κοινού», σχολιάζει η εφημερίδα «20 minutes» και προσθέτει: «Παράλληλα με τις ανασκαφές, κυκλοφόρησε στην αγορά ένα πολύ μικρό βιβλιαράκι, το οποίο υπογράφει η βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, με τίτλο: "Εικασίες, Βεργίνα-Αμφίπολη"».

Για τη γαλλική εφημερίδα, τα ευρήματα από τις ανασκαφές ενέπνευσαν ειδησεογραφικά κανάλια απ΄ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και το γιαπωνέζικο δίκτυο «ΝΗΚ» αλλά και το βρετανικό «BBC» και το αμερικάνικο «CNN» έχουν στείλει ανταποκριτές τους στην Ελλάδα για να καλύψουν το θέμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ