2014-10-29 19:06:47
Φωτογραφία για Οι πλημμυροπαθείς καταγγέλλουν: Τι να μας κάνουν τα 586 ευρώ;
Πέντε μέρες μετά τη θεομηνία της περασμενης Παρασκευής, που έπληξε 25 δήμους της Αττικής, προκαλώντας καταστροφές και ζημιές σε εκατοντάδες ακίνητα και δεκάδες οχήματα, οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν, σχηματίζουν «ουρές» στα κατά τόπους δημαρχεία, προκειμένουν να υποβάλουν τις αιτήσεις αποζημίωσής τους.

Πέντε μέρες μετά, το protothema.gr βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και μίλησε με τους κατοίκους τους. Μεταξύ αυτών, μια οικογένεια δήλωσε πως πήρε το βοήθημα των 586 ευρώ, ενώ αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που επισκέφθηκαν και σήμερα το δημαρχείο της περιοχής τους, για να υποβάλουν τις αιτήσεις.

Πολλοί κάτοικοι, ωστόσο, βρίσκονται σε σύγχυση, καθώς δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά με τη διαδικασία, αλλά και το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούνται.

Οι πλημμυροπαθείς, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, περιμένουν τα πορίσματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να υποβάλουν τις αιτήσεις για την αποζημίωσή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που ακολούθησαν τη σφοδρή βροχόπτωση της περασμένης Παρασκευής.


Πλημμυροπαθείς γεμάτοι αγανάκτηση μίλησαν στο protothema.gr για τις τραγικές εικόνες που αντίκρισαν, όταν ο ορμητικός χείμαρρος πέρασε μέσα από τα σπίτια τους και κατέστρεψε περιουσίες μιας ζωής.

Πηγαίνοντας στην οδό Βούρβαχη στο Ίλιον και στους υπόλοιπους δρόμους, απ' όπου πέρασε ο ορμητικός χείμαρρος, βρήκαμε τους κατοίκους να επισκευάζουν μόνοι τους τις ζημιές των σπιτιών τους.

Συγκεκριμένα, η κυρία Φαίη Μιτζέλου, κάτοικος της οδού Βούρβαχη και ιδιοκτήτρια του ακινήτου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως έλαβε το βοήθημα ύψους 586,94 ευρώ τη Δευτέρα, ενώ για τα υπόλοιπα χρήματα, που αφορούν τις οικοσκευές και τις επιδιορθώσεις στο ακίνητο, δεν έχει ακόμα λάβει τίποτα.

«Από βοήθημα πήρα τα 586 ευρώ τη Δευτέρα το μεσημέρι. Τα οποία χρήματα τα είχα χαλάσει ήδη από την Παρασκευή, για ρουχισμό των παιδιών μου και για μένα. Καμία άλλη βοήθεια. Κοιμήθηκα σε ξενοδοχείο με την οικογένειά μου από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ».

Η κυρία Βάσω Λιάκα, κάτοικος της οδού Φιλιππιάδος στο Ίλιον και ιδιοκτήτρια του ακινήτου, ανέφερε πως σήμερα πήγε στο δημαρχείο, προκειμένου να ζητήσει το βοήθημα των 586 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα περιμένει την Πυροσβεστική, ήδη από προχθές, Δευτέρα.

«Πήγαμε σήμερα να κάνουμε κάποιες αιτήσεις πάλι και να πάρουμε αριθμό πρωτοκόλλου για να μας βάλουν τα χρήματα. Τα πρώτα χρήματα, που είναι 580 ευρώ. Πού θα τα βάλουμε τα 580; Η πόρτα έσπασε και θέλει 800 ευρώ, το σαλόνι μου καταστράφηκε, τα ηλεκτρικά είδη καταστράφηκαν. Τα υπόλοιπα τα χρήματα μας είπαν από Δευτέρα στην Πυροσβεστική. Τι να κάνουμε τώρα, άλλες χαρτούρες και εκεί... Εμείς έχουμε χάσει τον μπούσουλα, δεν έχουμε χαρτιά, δεν έχουμε τίποτα. Έχουν περάσει όλοι».

Η κυρία Ολυμπία, κάτοικος της οδού Φυλλίδος στο Ίλιον, ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλες καταστροφές στο σπίτι που νοικιάζει και μένει με τις κόρες της και σήμερα πήγε να υποβάλει την αίτηση για τα χρήματα.

«Σήμερα πήγα και έκανα την αίτηση στο δήμο και πήρα αριθμό πρωτοκόλλου. Μου είπαν πως, όταν εγκριθεί το ποσό, θα με ειδοποιήσουν. Για υπόλοιπες ζημιές δεν έχω καμία ενημέρωση» σημείωσε.

Η κυρία Τασία, που μένει σε ιδιόκτητο σπίτι στην οδό Βούρβαχη, τόνισε πως ακόμα δεν έχει πάρει χρήματα και περιμένει, ενώ σήμερα επισκέφθηκε το δημαρχείο.

«Δεν έχω πάρει τίποτα ακόμα. Σήμερα πήγα και πήρα το χαρτί από το πρωτόκολλο. Θα μας ειδοποιήσουν. Αφορά τα 586 ευρώ. Δεν τα έχω πάρει αυτά τα χρήματα. Σήμερα μας είπαν ότι δίνουν σε αυτούς που έμειναν σε ξενοδοχείο. Εγώ δεν πήγα σε ξενοδοχείο να τους επιβαρύνω, πήγα στην κόρη μου και κοιμήθηκα. Πού να κοιμηθώ εδώ μέσα;».

Ο κ. Κωνσταντίνος Παναγιώτου, κάτοικος επίσης της πολύπαθης οδού Βούρβαχη, ανέφερε στο protothema.gr ότι δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ, παρόλο που το σπίτι του καταστράφηκε, καθώς υπέστη ζημιές, ύψους περίπου 4.000 ευρώ.

«Γύρω στις 3.000 με 4.000 ευρώ είναι οι δικές μου ζημιές. Δεν έχω πάρει τίποτα ως αποζημίωση. Ούτε ένα ευρώ. Μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε, δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. Περιμένουμε να δούμε αν θα μας δώσουν κάτι. Ήρθε ο μηχανικός, έκανε έλεγχο και είπε πως θα αποζημιωθούμε, αλλά δεν ξέρω σε πόσο χρονικό διάστημα θα αποζημιωθούμε».

Ο κ. Βασίλης Ρούπακας, ο μαραγκός που σώθηκε την τελευταία στιγμή από δύο νεαρούς, νοικιάζει το κατάστημα στην οδό Φυγαλίας, στο Περιστέρι, τελευταίο δρόμο από τον οποίο έφυγε ο ορμητικός χείμαρρος. Τον βρήκαμε να προσπαθεί να επισκευάσει τις ζημιές από το μαγαζί του.

«Αφού τα πήρε όλα η βροχή, ξεκινάω να αποκαταστήσω τις ζημιές. Πρέπει να δουλέψουμε.. Παθαίνεις μια ζημιά και μετά πρέπει να συνεχίζεις να δουλεύεις. Δεν έχω πάρει τίποτα από αποζημίωση. Εμάς τους επαγγελματίας μας είπαν να απευθυνθούμε στη Νομαρχία, τα 586 ευρώ τα παίρνουν μόνο τα σπίτια και είναι από το δήμο».

πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ