2014-10-29 21:07:16
Φωτογραφία για Τα δρομολόγια σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν, μετά την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την αναδρομικότητα στην εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής  Κανονικά θα γίνουν αύριο τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών, όπως αποφασίστηκε κατά τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδ
Για την πορεία αξιολόγησης από την Τρόικα και τα σχέδια για την προληπτική γραμμή στήριξης είχαν την ευκαιρία να... συζητήσουν, σε έκτακτη συνάντηση που είχαν απόψε στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με το Γερμανό ομόλογό του, Βόλγφγκανγκ Σόιμπλε.

Επισήμως πάντως ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συνάντηση και την πορεία των διεργασιών που συντελούνται για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα. Την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, πώς προχωράμε, πώς πάει η ελληνική οικονομία και, επίσης, το γεγονός πως στο τέλος της χρονιάς το πρόγραμμα τελειώνει και πρέπει να μπούμε σε μια νέα σχέση από την 1η Ιανουαρίου. Αυτό το καταλαβαίνει και η γερμανική πλευρά, ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε αυτή τη σχέση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.


Ο κ. Χαρδούβελης απέφυγε πάντως να αναμίξει δημοσίως στις δηλώσεις τους τους υπαλλήλους της Τρόικας και αν ζητήθηκε στήριξη από το Βερολίνο για χαλάρωση των πιέσεων στην Αθήνα. «Ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο κράτη. Η Γερμανία έχει άποψη, έχει βοηθήσει την Ελλάδα επανειλημμένως. Τώρα συζητάμε για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση για την επόμενη μέρα».

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως «η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ