2014-10-29 23:00:08
Φωτογραφία για Βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση στη  Χομς με τουλάχιστον 12 νεκρούς
Φοβερή τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη γειτονιά al Zahra της Χομς από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μάρκας Mazda. Ο τελικός αριθμός των νεκρών παραμένει άγνωστος μέχρι τώρα αν και τα μέσα μιλούν για 12 αναθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.Κύριο μέλημα των αρχών είναι η περίθαλψη των 38 σοβαρά τραυματισθέντων που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Οι 3 εξ αυτών μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.Το παιδί τραυματίστηκε θανάσιμα από θραύσμα στο κεφάλι και ενώ ο θάνατος του ήταν προδιαγεγραμμένος υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση με αναπάντεχη επιτυχία και υπάρχουν αυτή τη στιγμή βάσιμες ελπίδες ότι θα κρατηθεί στη ζωή.

Από την πολύ δυνατρή έκρηξη προκλήθηκαν και σοβαρότατες υλικές ζημιές σε κατοικίες και καταστήματα.Το παγιδευμένο αυτοκίνητο κατευθυνόταν προς μια πλατεία που είναι χώρος συνάθροισης μαθητών κατά την άφιξη και την αναχώρηση τους στο παρακείμενο δημοτικό.Εθελοντές των δυνάμεων που περιφρουρούν την πόλη υποψιάστηκαν το αυτοκίνητο και το εμπόδισαν να φτάσει στο σημείο.Τότε ο οδηγός ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που προοριζόταν για νέο λουτρό αίματος μαθητών δημοτικού και πάλι στη Χομς ενώ δεν έχουν περάσει 2 εβδομάδες ακόμη από την τρομοκρατική που φόνευσε 50 μαθητές.

Οι τρομοκράτες αρνούνται να αποδεχθούν την πρόσφατη απελευθέρωση της πόλης από το συριακό στρατό και στοχοποιούν σχολεία.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ