2014-10-30 09:17:22
Φωτογραφία για Πάτρα: Το πρόγραμμα προβολών της Παμμικρασιατικής Κινηματογραφικής Λέσχης
Δείτε το Α' μέρος του προγράμματος προβολών της Παμμικρασιατικής Κινηματογραφικής Λέσχης για τον χειμώνα 1024-2015:

Το τρένο της ζωής 8/11

(Train de vie)

Σκηνοθέτης: Radu Mihaileanu, Σεναριογράφος: Radu Mihaileanu

Πρωταγωνιστές: Lionel Abelanski, Rufus, Clement Harari

Χώρα Παραγωγής: Γαλλία-Βέλγιο-Ολλανδία-Ισραήλ- Ρουμανία

1998 Διάρκεια 103

Ο Schlomo, ο τρελός του χωριού ενημερώνει τον ραβίνο για τις φρικαλεότητες των Ναζί που είδε σε μια κοντινή πόλη και προτείνει να κατασκευάσουν ένα τρένο για να πάνε στην Παλαιστίνη μέσω Ρωσίας. Για να μην τους συλλάβουν, κάποιοι από τους κατοίκους θα προσποιηθούν ότι είναι Ναζί και μεταφέρουν τους υπόλοιπους σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Έτσι, το Τρένο της Ζωής γεννιέται Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο 15/11

(Requiem for a dream)

Σκηνοθέτης: Darren Aronofsky, Σεναριογράφοι: Hubert Selby Jr., Darren Aronofsky

2001 Διάρκεια: 102'

Αμερικανική ταινία με τους: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans

Ο εθισμός είναι το θέμα της ταινίας του Ντάρεν Αρονόφσκι. Εθισμός στις ουσίες, στην τηλεόραση, στα πρότυπα ομορφιάς, της μόδας και της συμπεριφοράς. Εθισμός στην κατανάλωση, στο χρήμα.Τρεις φίλοι αποφασίζουν να διακινήσουν μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, με την ελπίδα να καταφέρουν να ανοίξουν μία μέρα το δικό τους μαγαζί και να ζήσουν έτσι το «αμερικάνικο όνειρο». Μοιραία, μπλέκουν σε ένα φαύλο κύκλο εξάρτησης από τα ναρκωτικά και χώνονται όλο και πιο βαθιά στην παρανομία.

Το Τσεκούρι 22/11

(Le Couperet)

Σκηνοθέτης: Κώστας Γαβράς, Σεναριογράφοι: Donald E. Westlake, Jean-Claude Grumberg, Κώστας Γαβράς

2005 Διάρκεια: 122'

Γαλλική ταινία με τους: José Garcia, Karin Viard, Geordy Monfils

Ο Μπρουνό Νταβέρ (Χοσέ Γκαρσία), στέλεχος μιας εταιρίας, απολύεται, λόγω της συγχώνευσης της εταιρίας με άλλη και μεταφοράς της, για μεγαλύτερη κερδοσκοπία, στη Ρουμανία. Ο Μπρουνό, όπως κι άλλοι εργαζόμενοι, απολύεται. Δυόμισι χρόνια άνεργος, καταχρεωμένος, έχοντας να θρέψει οικογένεια, ο Μπρουνό αποφασίζει να δράσει: Να δολοφονεί όλους τους υποτιθέμενους, επίσης άνεργους, «ανταγωνιστές» του, που, ίσως, αρπάξουν μια πιθανή δουλιά γι' αυτόν. Μαύρη σάτιρα βασισμένη σε βιβλίο του Ντόναλντ Γουεστλέικ.

Είναι τρελοί αυτοί οι βόρειοι 29/11

(Bienvenue chez les Ch'tis)

Σκηνοθέτης: Dany Boon, Σεναριογράφοι: Dany Boon, Alexandre Charlot, Franck Magnier

2008 Διάρκεια: 106'

Γαλλική ταινία με τους: Kad Merad, Dany Boon, Zoé Félix

Ο Φιλίπ αναζητά απεγνωσμένα μια μετάθεση στη Ριβιέρα για να ευχαριστήσει τη δύστροπη σύζυγό του, όμως εξαιτίας μιας γκάφας του μετατίθεται δυσμενώς στο Βορρά. Οταν αντί για φρικτό κρύο και αγενείς κατοίκους αντικρίζει έναν μικρό παράδεισο, συνεχίζει να λέει ψέματα στη γυναίκα του καθώς διαπιστώνει ότι η σχέση τους λειτουργεί άψογα εξ αποστάσεως.

Ακόμα και η Βροχή 6/12

(Tambien la lluvia)

Σκηνοθέτης: Icíar Bollaín Σεναριογράφος: Paul Laverty

2010 Διάρκεια: 103'

Ισπανική ταινία με τους: Gael García Bernal, Luis Tosar, Karra Elejalde

Ενα ισπανόφωνο κινηματογραφικό συνεργείο φθάνει στη Βολιβία για να γυρίσει μια καυστικά κριτική ταινία για την αποικιοκρατία, μέσα από το γεγονός της άφιξης στην Αμερική του Χριστόφορου Κολόμβου και τις επακόλουθες βιαιοπραγίες και σφαγές των ιθαγενών.Τα μέλη του όμως θα εμπλακούν στις τοπικές ταραχές που ξεσπούν κατά της ιδιωτικοποίησης του πόσιμου νερού από τις πολυεθνικές .

Για Όλα Φταίει τ΄ Όνομά Σου! 13/12

(Le Prenom)

Σκηνοθέτες: Alexandre de La Patellière, Matthieu Delaporte

2012 Διάρκεια: 109'

Γαλλική ταινία με τους: Patrick Bruel, Valérie Benguigui, Charles Berling

Μια παρέα σε ένα διαμέρισμα, καλεσμένοι για φαγητό... Η καταιγίδα ξεσπά όταν ένας εξ αυτών, που πρόκειται να γίνει πατέρας για πρώτη φορά, ανακοινώνει στην ομήγυρη το όνομα του αναμενόμενου παιδιού Μια Ξεχωριστή Μέρα 20/12

(Una Giornata Particolare)

Σκηνοθέτης: Ettore Scola, Σεναριογράφοι: Maurizio Costanzo, Ruggero Maccari, Ettore Scola

1977 Διάρκεια: 110'

Ιταλική ταινία με τους: Sophia Loren, Marcello Mastroianni, John Vernon

8η Μαΐου 1938: οι κάτοικοι της Ρώμης σπεύδουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση προς τιμή του Χίτλερ, στην πρώτη επίσκεψή του στη χώρα. Δύο μοναχικοί άνθρωποι, η Αντονιέτα, αγράμματη, πολύτεκνη νοικοκυρά και γυναίκα ενός άξεστου φασίστα, και ο Γκαμπριέλε, αντιφασίστας ομοφυλόφιλος που περιμένει τη μεταγωγή σε κάποιον τόπο εξορίας, συναντιούνται τυχαία και ζουν τη δική τους ξεχωριστή μέρα.

La Antena 27/12

Σκηνοθέτης: Esteban Sapir, Σεναριογράφος: Esteban Sapir

2007 Διάρκεια: 99

Αργεντίνικη ταινία με τους: Alejandro Urdapilleta, Valeria Bertuccelli, Julieta Cardinali

Τι είναι η «La Antena»; Ενα μικρό αργεντίνικο κινηματογραφικό ποίημα είναι! Ενα μικρό κινηματογραφικό ποίημα που «γύρισε» πίσω στα χρόνια του βωβού κινηματογράφου, και μάς μιλάει για παλιά και σύγχρονα προβλήματα!

Φανταστείτε μια (οποιαδήποτε) πόλη. Τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, ο κος TV, τα μονότονα ΜΜΕ, η μεταμφιεσμένη συμπαγής εξουσία με άλλα λόγια, έχουν κάνει ένα πραξικόπημα. Στον αέρα δεν κυκλοφορεί τίποτα άλλο, εκτός από την επιθυμία του κου TV. Κανένας δε μιλάει! Ολοι είναι υποχρεωμένοι να ακούνε! Μόνο μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να ομιλεί! Αυτή η γυναίκα είναι η «Φωνή». Ομως, αυτή η γυναίκα, η «Φωνή», απεμπόλησε το δικαίωμά της να ομιλεί! Εγινε και αυτή υπηρέτρια του κου TV. Σπαταλάει το προνόμιό της σε φθηνά μαγαζιά, λέγοντας φθηνά τραγούδια. (Πόσοι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο δε (δια)πράττουν, με τη θέλησή τους, το ίδιο;).

O Πατέρας του Στρατιώτη 3/1/2015

(Jariskatsis mama -- The father of soldier)

Σκηνοθέτης: Rezo Chkheidze, Σεναριογράφος: Suliko Zhgenti

1964 Διάρκεια 92'

Γεωργιανή ταινία με τους: Guiya Kobakhidze, Pyotr Lyubeshkin, Ivan Kosykh

Η σκληρότητα του πολέμου πάνω στους ανθρώπους , που μπορούν να είναι τόσο δημιουργοί, όσο και καταστροφείς, φανερώνεται μέσα από τη δραματική ιστορία ενός ηλικιωμένου αγρότη από τη Γεωργία. Ο γέρος βρίσκεται στο δρόμο για το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο στρατιώτης γιος του. Όμως πριν εκείνος καταφέρει να φτάσει εκεί, ο γιος του έχει ήδη φύγει για το μέτωπο. Ο πατέρας, χωρίς να μπορεί να επιστρέψει πίσω στο χωριό του, μαζί με το Σοβιετικό στρατό θα φτάσει μέχρι το Βερολίνο, μέχρι τη νίκη κατά του φασισμού… Μια από τις καλύτερες ταινίες για τον πόλεμο του Σοβιετικού λαού εναντίον του φασισμού και ένα από τα αριστουργήματα του Σοβιετικού κινηματογράφου.

Δεν λυπόμαστε την νεολαία μας 10/1/2015

(Waga seishun ni kuinashi -- No regrets for our youth)

Σκηνοθέτης: Akira Kurosawa, Σεναριογράφος: Eijirô Hisaita

1946 Διάρκεια: 110'

Ιαπωνική ταινία με τους: Setsuko Hara, Susumu Fujita, Denjiro Okochi

Η ταινία διηγείται την ιστορία του φοιτητή Νιόγκε και της Ιούκιε, θυγατέρας του πρύτανη του πανεπιστημίου Κιότο. Βασίζεται στην "πτώση του Τακικάβα", που έλαβε χώρο το 1933 όταν ένας καθηγητής αναγκάσθηκε από την κυβέρνηση να παραιτηθεί εξ αιτίας των πολιτικών απόψεών του, δηλαδή γιατί φαινόταν να υποστηρίζει την αριστερά και τα κινήματα των φοιτητών.

Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα 17/1/2015

(The three burials of Melquiades Estrada)

Σκηνοθέτης: Tommy Lee Jones, Σεναριογράφος: Guillermo Arriaga

2005 Διάρκεια 121 λεπτά.

ΗΠΑ/Γαλλία, με τους: Tommy Lee Jones, Barry Pepper, Dwight Yoakam

Ενας Τεξανός αναγκάζει το δολοφόνο του λαθρομετανάστη Μεξικανού φίλου του να τον ακολουθήσει σ' ένα ταξίδι στο Μεξικό για να τον θάψουν, σ' ένα δοσμένο με δύναμη, ανθρωπιά, εικαστικά έξοχο, σύγχρονο γουέστερν, βραβευμένο (για την ερμηνεία και το σενάριό του) στο Φεστιβάλ Κανών.

Ο Βούδας λιποθύμησε από ντροπή 24/1/2015

(Buda as sharm foru rikht -- Buddha Collapsed Out Of Shame)

Σκηνοθέτης: Hana Makhmalbaf, Σεναριογράφος: Marzieh Makhmalbaf

2007 Διάρκεια: 81'

Ιρανική ταινία με τους: Abbas Alijome, Abdolali Hoseinali, Nikbakht Noruz

Εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο καθημερινά, πάνε στο σχολείο. Συνήθως είναι μια πολύ απλή διαδικασία όχι όμως για την μικρή Μπαχτάι (Νικμπάκτ Νορούζ), που ζει στο Αφγανιστάν. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το σπίτι της έχει μόλις βομβαρδιστεί, αλλά η μικρή Μπαχτάι είναι αποφασισμένη να πάει στο σχολείο. Μετά από πολλούς κόπους, θα αποκτήσει το πολυπόθητο αλλά και απαραίτητο για κάθε μαθητή τετράδιο και θα ξεκινήσει να πάει στο σχολείο. Στην πολυπαθή αυτή χώρα, ακόμα και η διαδρομή για το σχολείο, μπορεί να εξελιχθεί σε διαδρομή θανάτου......
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ